5 en 6 mei: Spettacolo Sportivo Alfa Romeo

Over iets meer dan een week is het tijd voor het grootste Alfa Romeo spektakel van het jaar: het Spettacolo Sportivo op het TT-circuit van Assen. Ook dit jaar is er weer een speciaal thema: 50 jaar Giulia. In 1962 zag deze sportieve gezinsauto het levenslicht en voor veel Alfisti is het de ultieme klassieker. We zorgen voor een uitgelezen collectie pracht-exemplaren, een parade, expositie en een tentoonstelling van miniatuur Giulia’s.

Uit Italië komt de Club Lampeggiante Blu met een aantal klassieke auto’s van de Polizia en Carabinieri. Verder tref je op de Special Display een verzameling bijzondere en zeldzame Alfa’s, van statige klassiekers tot brute racers.

Vertrouwde onderdelen zoals de rijstijlcursussen en het registerprogramma ontbreken niet. Opnieuw dit jaar de Slalom, maar met meer ruimte voor het rappe bochtenwerk. Wie de sport- of rijstijlverbeteringsklasse te lang vindt duren kan terecht in de Gruppo Europa Extra of de nieuwe Gruppo Europa Crono (met transponder voor exacte rondetijden) terecht voor een paar pittige ronden.

Het geheel wordt omlijst met een gezellige promenade voor de pitboxen. Als je lid bent van de SCARB dan kun je genieten van een drankje op het terras vóór of in de SCARB clubstand. De populaire Alfa Kid’s Club ontbreekt natuurlijk niet.

Alle informatie die je verder wil weten is te vinden op SpettacoloSportivo.eu.

You may also like

Leave a comment