Alfa Romeo 33 in Youngtimer Magazine

9

Net terug van de winkel om Klassiek&Techniek aan te schaffen? De motor is nu nog warm dus op naar kiosk weer: in de nieuwe uitgave van Youngtimer Magazine staat een erg leuk artikel over een Alfa Romeo 33 1.3 S. Fraaie fotografie en een leuke tekst zorgen voor zes pagina’s kijk- en leesplezier.

Schrijver Gert te Lintelo: “In mei viert de Alfa Romeo 33 z’n dertigste verjaardag. Een massale viering zal het niet worden, want ondanks goede verkoopcijfers is de compacte Italiaan een zeldzame verschijning geworden. In Nederland rijden er hooguit nog enkele honderden van rond en de eerste serie is vrijwel uitgestorven. Ruud Liegeois heeft zo’n vroege boxer, een 1.3 S uit 1986, die met nauwelijks meer dan 27.000 km op de teller ongeschonden uit de ring is gekomen.

Youngtimer Magazine nummer 20 ligt nu in de winkel.

You may also like

3 comments

 • Siepsp 24 mei, 2013   Reply →

  Vind persoonlijk het faceliftmodel mooier, maar deze is als klassieker waardevoller; bijzonder dus.
  PS familie van?

 • superformer 24 mei, 2013   Reply →

  Wat heb ik mooie herinneringen aan deze auto: sleuteltje om met de linker hand, met de rechterhand onder het stuur de choke een beetje uit en dan roffelde het kleine boxertje weer! Moeiteloos 160 km/h “cruisen” over de snelweg met slechts dertienhonderd ceeceetjes, toerenteller tegen het rood en tóch 1:14! En een heuse Alfa voor het geld van een brommer…
  Ik heb er letterlijk drie versleten!

 • Jordy 25 mei, 2013   Reply →

  Nog altijd spijt dat ik me Imola verkocht heb. De RDW kent hem niet meer dus grote kans dat ie nu ergens in Polen rondrijd….

Leave a comment