Alfa Romeo Alfetta QO nu in Youngtimer Magazine

alfa-alfetta-qo2

Ook in 2013 zullen er we een boel leuke Italiaanse auto’s in de diverse magazines zien optreden. Het begint meteen al goed want sinds 18 januari ligt de nieuwe uitgave van Youngtimer Magazine in de winkel met onder andere een reportage van een Alfa Romeo Alfetta Quadrofoglio Oro.

Vraag de gemiddelde Italofiel om een youngtimer van Alfa Romeo te noemen en je hebt een grote kans dat je dan 75, Spider of 164 te horen krijgt. Toch zijn er nog diverse andere modellen die zich uitstekend lenen voor een rijimpressie in het magazine voor auto’s uit de jaren ’80 (met uitloop naar daar vóór en na).

alfa-alfetta-qo1

Één daarvan is de Alfetta. Carlo te Lintelo (juist ja, dezelfde als die van AutoItalia) ging op pad met een exemplaar uit 1983. Met een grote grijns op het gezicht stuurde hij een middagje met de antracietgrijze Italiaan en kwam enthousiast terug. De volledige reportage lees je zoals gezegd in Youngtimer Magazine #18, vanaf nu in de winkel.

You may also like

3 comments

 • Ton 4 januari, 2013   Reply →

  Super mooi model en veel meer echte klassieker (zeker met de chromen bumpers), dan de 75. Hoewel de 75 ook een begeerlijke youngtimer is.

 • Rien 5 januari, 2013   Reply →

  Leuk, bijna als m’n eerste auto. Was echter een gewone 2 liter, nog zonder injectie. Niet de beste auto die ik gehad heb….Kan er heel wat verhalen over vertellen, totdat de motor poef zei.

 • Raf 15 januari, 2013   Reply →

  Geweldige auto, heb er 2 gehad, de eerste was een Alfetta Q D,oro 2.0 L D.Blauw metalic, maar toen ik in een advertentie een gerestaureerd omgebouwd exemplaar naar een V6 met een GTV onderstel was ik helemaal de koning te rijk, de motorkap was aangepast en een verhoging voor de motor van de V6 kwijt te kunnen. Heb hem helaas moeten verkopen met altijd nog spijt.
  Maar er komt een dag dat ik er weer een koop en ik ben al geruime tijd aan het zoeken.
  Ik heb deze unieke Alfetta Q D,oro 3.0 V6 nooit meer ergens gezien, het kenteken weet ik nog;
  LH-37-HR Dus als iemand weet waar die is, mail mij dan!

  Grtz. Raf

Leave a comment