Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio in Frankfurt

alfa-romeo-giulia-111

Vandaag is de IAA Frankfurt van start gegaan en Alfa Romeo heeft daarvoor flink wat uit de kast getrokken. Naast prachtige klassiekers met het ‘klavertje vier’ staan er ook vijf Giulia Quadrifoglio’s te pronken. Als klap op de vuurpijl bevestigd Alfa Romeo dat de eerder gemelde rondetijd op de ring een officiële tijd is. 

Vijf kleuren zijn er in Frankfurt te bewonderen: Rosso Competizione, Bianco Trofeo, Nero Vulcano, Grigio  Vesuvio en Blu Montecarlo. Alle vijf zijn ze uitgevoerd als Quadrifoglio, de krachtigste variant met 2.9 liter zescilinder met 510 pk. Goed voor een top van 307 km/u en een sprint naar de honderd in 3,9 seconden. Vanaf honderd terug naar stilstand is al net zo indrukwekkend: slechts 32 meter heeft de splinternieuwe Alfa Romeo er voor nodig.

alfastand

Het zijn cijfers waarmee Alfa Romeo de concurrentie (Audi, BMW, Mercedes-Benz) de oren wast. Omdat de Italianen heel goed weten dat winnen uit meer bestaat dan alleen een flinke acceleratie en hoge topsnelheid zijn ze los gegaan op de Nürburgring, het domein van de concurrentie. Even geleden schemerde al door dat de Giulia een tijd zou hebben gereden van 7 minuten en 39 seconden alleen was nog niet bekend of dat officieel was. In Frankfurt is het hoge woord er uit: De Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio weet een rondje ring te volbrengen in 7:39. Dat is niet alleen sneller dan de concurrentie, het maakt gehakt van de tijden van de drie grote voorbeelden. Wat tijden op een rij:

7:39 – Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
7:40 – Lamborghini Murcielago LP640
7:40 – McLaren Mercedes SLR
7:40 – Porsche 911 GT3
7:52 – Porsche Panamera Turbo S
7:52 – BMW M4 Coupé
7:58 – Audi RS4
7:59 – Caddilac CTS-V
8:01 – Mercedes C63 AMG Coupé

Een ongelofelijk resultaat dus, mede behaald door het lage gewicht van de Alfa Romeo Giulia. De rappe Quadrifoglio weegt 1.524 kg.

You may also like

6 comments

 • Jordy 15 september, 2015   Reply →

  Gun het ze die tijd wel , maar wel een filmpje om het aan te tonen aub. De tijd van de 4C bleek achteraf behoorlijk tegen te vallen waarna men in de pers het probeerde te redden door de 4C in een “klasse tot 250pk” te zetten. Lolbroeken , zo’n klasse bestaat niet. Die 20 jaar oudere NSX was gewoon sneller 😉 Het semi-slick verhaal deed ze ook geen goed. Nu plaats iedereen hem al in de klasse “power-sedan” , maar kom , wat doen die 2 extra deuren t.o.v. enkele hoog geplaatste coupe’s?

  Toch zeker wel benieuwd hier 🙂

 • Jordy 15 september, 2015   Reply →

  Interessante aanvulling wellicht :
  7:39 Ferrari 430 Scuderia
  7:47 Ferrari 599 GTB Fiorano
  7:55 Ferrari F430

  Best apart dat men Ferrari paseert met een Giulia 🙂

 • Jose 15 september, 2015   Reply →

  Ik weet niet of jij dat weet maar die motor komt van Ferrari !!!

  • Jordy 16 september, 2015   Reply →

   Niet interessant voor de gezette rondetijd 😉

  • nicola 25 oktober, 2015   Reply →

   Sinds wanneer heeft Ferrari een 2,9 liter zescilinder van 510 pk ??

 • Jordy 24 oktober, 2015   Reply →

  Zou er nog altijd geen film uitgegeven zijn? Voelt net zoals enkele fansites van nurnburgring melden nog steeds wat ongeloofwaardig nu. Zeker als men hun eigen testrijders tijd vergelijkt in een lijst met die gezet door journalisten en tevens andere verslagen wagens uit de Fiat groep niet mee zet in het vergelijk.
  Kom Fiat , zet hem eens op youtube! (of is het er al?) 😉

Leave a comment