Alfa Romeo Giulietta als Safety Car bij Superbike

Voor het zesde jaar op rij ondersteunt Alfa Romeo het Superbike kampioenschap met de inzet van de Alfa Romeo Giulietta als officiële Safety Car. Hiermee onderstreept het sportieve merk haar betrokkenheid bij deze prestigieuze motorfietsklasse die miljoenen fans kent. De Alfa Romeo Giulietta leidt de 24 deelnemers door de eerste warm-up ronde en fungeert gedurende de race als officiële Safety Car. De participatie van Alfa Romeo in dit prestigieuze en hard bevochten Superbike kampioenschap versterkt de band van het sportieve merk met deze raceklasse die miljoenen fans kent over de gehele wereld.

De 170 pk sterke Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir zorgt in combinatie met de Alfa TCT, een automatische transmissie met dubbele koppeling, voor een topsnelheid van 218 km/h en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 7,7 seconden. Ondanks deze uitstekende prestaties is het gemiddelde brandstofverbruik uitzonderlijk laag: 5,2 l/100 km en is de CO2-emissie slechts 121 g/km; waarden waarmee de Alfa Romeo Giulietta ook na 1 juli ruimschoots binnen de 20% bijtellingscategorie valt (zelfs tot 2014).

De Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir en de zakelijk aantrekkelijke Giulietta 2.0 JTDm met dieselmotor zijn tot mei leverbaar zonder meerprijs met de Alfa TCT transmissie voor respectievelijk € 27.250,- en € 33.150,- De Alfa Romeo Giulietta 1.750 TBi QV is de meest dynamische met 235 pk en staat voor € 33.450,- in de prijslijst.

Het wereldkampioenschap Superbike gaat haar 24e seizoen in en Alfa Romeo ondersteunt deze boeiende tak van gemotoriseerde sport al zes jaar op rij. Het Superbike kampioenschap doet wereldwijd vele beroemde circuits aan en op 22 april 2012 zal de titanenstrijd plaatsvinden op het TT-circuit in Assen.

You may also like

Leave a comment