Alfa Romeo zet technische gegevens 4C online

alfa-4c-official-01

Alfisti over de hele wereld zitten met smart te wachten op de productieversie van de Alfa Romeo 4C. Dat men bij Alfa Romeo zelf ook niet staat te popelen blijkt wel uit het feit dat men op de website alvast de technische specificaties heeft gezet. Daarmee kunnen we er vanuit gaan dat deze vrijwel definitief zijn. Smullen maar!

Je kunt ze hieronder enigszins lezen, maar we vermelden de belangrijkste zaken toch maar even. Het lijkt Alfa Romeo te gaan lukken om de 4C uiterst licht van gewicht te gaan houden, men spreekt over een leeggewicht van tegen de 850 kilogram. Je kunt wel raden dat de 1750 TBi motor geen enkele moeite gaat hebben met zo’n licht scheurijzer, want qua vermogen moeten we denken aan minimaal 200 pk. Geschakeld wordt er via een TCT-versnellingsbak zoals we die bijvoorbeeld kennen uit de Alfa Romeo Giulietta TCT. Doordat de coupé slechts goed 4 kilogram per pk hoeft mee te zeulen, zal de topsnelheid minimaal 250 kilometer per uur bedragen en wordt je tijdens de acceleratie flink in je stoel gedrukt: na nog geen 5 seconden zit je aan de 100 km/u. alfa-4c-official-02

Ook de gewichtsverdeling van de 4C is dik on orde. Op de vooras leunt zo’n 40% van het totaalgewicht, de achterwielen krijgen ieder 30% van het totaal te verduren. De materialen die gebruikt zijn voor het skelet van de auto doen eerder aan een tonnen kostende supercar denken, met veel aluminium en carbon en ook nog het nodige staal. De ophanging moet voor extreem goede rijeigenschappen gaan zorgen met een geavanceerde variant van de Double Wishbone ophanging vóór en een McPherson-achtige constructie bij de aangedreven wielen. Al met al wordt dit dus geen auto die een stuk sportiever oogt dan hij is, het is er eentje die zich echt moet gaan meten met ras-sportwagens als de Lotus Elise.

alfa-4c-official-03

Stukje bij beetje geeft Alfa Romeo ook steeds meer details weg zoals een goede blik op de motorruimte en een detailopname van een koplamp. Terwijl we dit typen wordt ons enthousiasme, dat toch al groot was, mét elke letter die we intoetsen groter. Zo snel mogelijk meer!

 

You may also like

4 comments

 • Michel 6 januari, 2013   Reply →

  Ai, dat wordt wel een partij serieus zeg! Zal met vloeistoffen en dergelijk dan wel ergens tegen de 950 schurken maar dat zijn inderdaad Lotus Elise R waarden… Hier word ik als liefhebber toch behoorlijk blij van, eindelijk weer wat moois over de toekomst van Alfa te vertellen op verjaardagen waar ik het altijd moet afleggen tegen de BMW en Audi fans…

 • hrar 6 januari, 2013   Reply →

  De kleur heb ik al uitgezocht. Nu afwachten op de NL Prijs van deze Bella.

 • Alfaspeed 6 januari, 2013   Reply →

  De 4C zet Alfa weer op de plek waar etten waar het thuis hoort inde autowereld.(insideinformation)

 • Jordy 7 januari, 2013   Reply →

  Hopelijk ziet Fiat hier ook het enorme potentieel van een nieuwe Alfa Corse divisie voor in. Lotus zet de Evora en Exige echt wereldwijd in in vele racedisciplines en heeft hier een uitgebreid klantenprogramma voor. En als Dallara echt deels achter deze 4C zit dan moet er ook echt potentieel in zitten om het Lotus moeilijk te maken lijkt me. Ze hebben het al eens gedaan met de KTM.

  Zou volgens mij heel goed zijn voor het imago, want naast Smart, Tata en Lancia kan ik niet veel merken bedenken die zonder autosportprogramma zitten momenteel….

  Raakt ook de jeugd weer bekend met Alfa want de band met de jeugd moet je echt niet kwijtraken.

Leave a comment