Boekentip: Alfa Romeo 916 GTV and Spider

Het was geen kwestie of er een keer een boek zou verschijnen over de Alfa Romeo 916-modellen, het was hooguit de vraag wanneer. Het antwoord is sinds kort verkrijgbaar en heet, grote verrassing, Alfa Romeo 916 GTV and Spider, met de toevoeging The Complete Story.

Die laatste woorden schreeuwen om een avondje lezen en bladeren, om daarna tot de conclusie te komen dat schrijver Robert Foskett zich er niet te gemakkelijk vanaf heeft gemaakt. Hij gaat uitgebreid in op de ontwikkeling van het model en laat dan natuurlijk ook de twee facelifts en andere aanpassingen de revue passeren.

Zoals vaak het geval is bij dit soort boeken, gaan er wel teveel pagina’s op aan modellen die aan de 916 vooraf gingen. Even de directe voorgangers en technisch verwante auto’s laten zien is prima, maar bijna 60 pagina’s met oudere Alfa’s is wel erg veel van het goede. Een beetje Alfa-fanaat heeft die modellen immers allang in andere boeken staan. Gelukkig is er nog wel ruimte overgebleven om aandacht te schenken aan zaken waarop je moet letten bij het kopen van deze karaktervolle tweezitters en de sterke en iets minder sterke punten wanneer je er eenmaal eentje hebt.

Uiteraard staat het boek boordevol foto’s – soms wat donker gedrukt – terwijl ook de liefhebbers van tabellen met technische gegevens niks tekort komen. De laatste van de 208 pagina’s worden in beslag genomen door een register, voor het geval je nog eens iets wilt opzoeken. De prijs van deze hardcover-uitgave bedraagt € 33,95. Voor € 1,75 extra laat www.asnbooks.nl Alfa Romeo 916 GTV and Spider bij je thuis bezorgen.

You may also like

Leave a comment