De eerste 1.000 voor de MiTo zitten er op!

mito_110614

Inmiddels staan er wat meer kilometers op de teller van de MiTo en bezorgt de Italiaan een grote lach op het gezicht dan verwacht. Dat er geregeld naar buiten wordt gekeken vanuit de huiskamer is geen verrassing maar dat de MiTo ook erg uitnodigt om lekker te rijden is een prettige bijkomstigheid. 

Dat de MiTo ‘goed’ zou rijden wist ik wel. Het sturen doet de MiTo lekker en met allerlei ‘lekkere luxe’ aan boord is het prima tuffen met de ECO-Alfa. Dat het ook nog eens leuk rijden is met de MiTo is een kleine verrassing want de 1.3 diesel draait nog lekkerder dan verwacht.

Okee, het is geen strepentrekker maar door de turbo die al bij 1.500 tpm een koppel van 200 Nm levert krijg je toch een (niet al te forse) duw in de rug. Tot een gangetje van 120 km/u is hij lekker vlot en ook daarboven gaat de MiTo prima vooruit. Ondertussen staat de meter van het gemiddeld verbruik over alle 740 kilometers op 1 op 19,5 en dat mag voor de eerste kilometers erg netjes genoemd worden!

[nggallery id=107]

De MiTo is lekker stug geveerd en stuurt ook behoorlijk strak. Daardoor zijn afritten en bochtige trajecten eigenlijk veel leuker dan verwacht. Ook de snelweg is prima te doen waarbij de wat lange versnellingen (5 stuks) er voor zorgen dat de auto bij 120/130 km/u erg stil is.

Een uitgebreide update volgt, deze tussentijdse eerste indruk kon ik echter even niet laten…

You may also like

Leave a comment