De Superleggera Disco Volante is officieel klaar

alfa-romeo-disco-volante-2013

In de serie over de productie kon je al lezen dat de Disco Volante van Superleggera inmiddels klaar was. Carrozzeria Touring heeft inmiddels ook foto’s vrijgegeven van de sportwagen die in gelimiteerde oplage geproduceerd gaat worden. De ‘Disco’ is vanaf vandaag te bestellen, wat de kosten van de auto zijn is nog niet bekend.

De Superleggera Disco Volante is gebaseerd op de Alfa Romeo 8C Competizione en is een hommage aan de klassieke Alfa Romeo C52 die Disco Volante werd genoemd. Als basis dient dus de 8C waarvan ook de 4,7-liter V8 is overgenomen. Het vermogen vonden ze bij Carrozzeria Touring wel voldoende en dus bleef dit gewoon 450 pk. Voor de specificaties kun je terecht bij broertje 8C, Touring meldt nog wel even apart de acceleratie naar de 100 (4,2 sec.) en de topsnelheid van 290 kilometer per uur. De geheel onbelangrijke CO2 uitstoot bedraagt 377 g/km.

[nggallery id=147]

De oplage van de Disco Volante is nog niet bekend. Laat je overigens niet in de war brengen door het speciale plaatje op de foto. Het nummer ‘417/500’ slaat op de 8C die als basis diende.

You may also like

4 comments

 • Den 7 maart, 2013   Reply →

  Geniale bak! Van alle kanten is het een pareltje! Jammer dat ik m niet kan betalen…

  • Den 9 maart, 2013   Reply →

   btw wanneer gaan jullie proefrijden? 😉

 • charles 10 maart, 2013   Reply →

  breathtakingly beautifull…….als ik het me kon veroorloven bestelde ik er een, dit doet me veel meer als een lambo of iets dergelijks

 • charles 10 maart, 2013   Reply →

  overigens , naar aanleiding van het filmpje waarin de productie te zien is, als ik dat kon gaan doen (dit soort schoonheid met de hand maken) gaf ik direct mn huidige baan op!

Leave a comment