Ducati Cafe 31 van DesmoPro

Wat kunnen we als autogekken soms toch ook van motoren genieten… Het zal niemand verbazen dat dat dan vooral Italiaanse tweewielers zijn. Het Amerikaanse DesmoPro is een restauratiebedrijf dat zich volledig richt op het merk uit Bologna. Naast restaureren naar originele staat is men bij DesmoPro ook niet vies van een smakelijke project dat best wat mag afwijken van de originele versie.

De Café 31 die je hier ziet is zo’n project. Er is gebruik gemaakt van onderdelen uit alle decennia van de Ducati-geschiedenis. Het blok stamt uit een Desmo Supersport uit de jaren ’70 en heeft een inhoud van 904 cc. Je hoeft niet bang te zijn dat mensen je niet aan horen komen, het 2-in-1 uitlaatsysteem, dat DesmoPro zelf maakt, produceert een imposante lading muziek.

Het frame is van een 860GT uit 1975. Omdat DesmoPro eigenaren Rich Lambrechts en Vicki Smith hoge eisen stellen aan de rijeigenschappen, is veel tijd en energie gestoken in het verbeteren van het frame. Een op maat gemaakt aluminium subframe zorgt tevens voor een flinke verlaging van het gewicht.

Het geheel ziet er wellicht klassiek uit, rijden doet het als een moderne Superbike met, aan de achterzijde een moderne Ohlins schokdemper en aan de voorzijde een twee dempers van een Desmosedici D16RR. De zaak tot stilstand krijgen lukt prima dankzij bijterige Brembo’s aan de voor- en achterzijde. Om het gewicht laag te houden, zijn een boel onderdelen vervangen door identieke delen van carbon. De handgemaakte benzinetank (met een Ducati 888 Corse vuldop) en het met suede beklede zitje zijn gemaakt van glasfiber.

Meer op de website van DesmoPro.

You may also like

Leave a comment