Ducati definitief verkocht aan Audi

De kogel is door de kerk, Audi koopt Ducati. Het Italiaanse motormerk dat nog op geheel eigen benen stond, is overgenomen door het Duitse merk. Zo herhaalt het Lamborghini-verhaal zich nu bij de Italiaanse tweewielerfabrikant. De cijfers van Ducati waren ongeveer net zo rood als de motoren, dus vroeg of laat zat er wel een keer een overname aan te komen.

Ducati had de laatste jaren flinke schulden opgelopen. Audi heeft voor het hele plaatje (inclusief de schulden dus) naar het schijnt bijna 900 miljoen euro betaald. Hoe het precies verder zal gaan met Ducati is nog niet bekend, maar dat Ducati gereanimeerd is, is zeker. Bij Lamborghini kon Audi natuurlijk veel kennis uit de eigen techniek halen, bij tweewielers is dat toch net even anders. Zodoende zal er meer hetzelfde blijven dan bij het merk met de stier.

We begrijpen uiteraard best dat er wat moest gebeuren bij Ducati, maar de overname door Audi zorgt bij ons niet direct voor een juichstemming. Okee, de kwaliteitscontrole en bouwkwaliteit zullen ongetwijfeld nog verder verbeteren, maar we hopen dat daarbij de passie en de emotie van Ducati enigszins gehandhaafd blijven.

You may also like

One comment

  • Adriaan 19 april, 2012   Reply →

    Begrijp wel wat jullie bedoelen met het emotieverhaal maar in dit geval is het allang goed dat het doorgaat. Ik was als motorrijder al bang dat het anders binnenkort een keer gebeurd was met Duc…

Leave a comment