Ducati komt met 1199 Panigale R

Eigenlijk heeft het onderwerp op de foto hierboven twee wielen te weinig voor AutoItalia maar, vooruit, deze Duc is zo lekker dat we graag een beetje ruimte voor de tweewieler vrijmaken onder het kopje ‘net even anders’. Deze tweecilinder is het ultieme homologatiemodel van het WK Superbike. 195 pk is voor menig auto al riant, stel je even voor hoe dat is op een motorfiets van 165 kilogram!

Wat een geweld, deze Panigale R. Ducati vond de ‘gewone’ 1199 Panigale nog niet extreem genoeg en presenteert nu deze speciale versie. Met een lichter vliegwiel, DLC-gecoate tuimelaars en titanium drijfstangen is het nog heftiger dan voorheen. Hoewel het topvermogen hetzelfde is gebleven als bij de R-loze Panigale is de machine in het middengebied zo’n 15 procent krachtiger geworden. Dit is bereikt door het titanium Termignoni-systeem en aangepaste software.

[nggallery id=92]

Al het plaatwerk is van carbon, waardoor het totaalgewicht met 1,5 kg is afgenomen tot de eerder genoemde 165 kilo. Voor de beeldvorming: de Ducati heeft 0,846 kg voort te stuwen per pk, een Ferrari 458 Italia heeft 2,4 kg per pk mee te slepen.

You may also like

Leave a comment