Eind dit jaar: Fiat 500 TwinAir 65 vanaf € 12.995

Het is al weer vijf jaar geleden dat de wereld werd getrakteerd op één van de leukste auto’s van deze eeuw: de Fiat 500! De terugkeer van ‘het rugzakje’ betekende een enorme verkoopboost voor Fiat en dat wil men graag zo houden. Daarom komt het merk nu met de nodige nieuwe pakketten, uitvoeringen en een nieuwe motor, de 65 pk sterke TwinAir.

Vanaf de TwinAir-lancering was al bekend dat er een versie mét en eentje zonder turbo zou komen. Die mét turbo is al een tijd leverbaar in de Panda, 500, Punto, Lancia Ypsilon en sinds kort de Alfa Romeo MiTo. Nu volgt dus een tammere uitvoering die een vermogen heeft van 65 pk. Met een verwachte CO2-uitstoot van 96 g/km is ook de Fiat 500 TwinAir 65 vrijgesteld van bpm en wegenbelasting.

Heb je een tijdje geleden een brochure bij de dealer opgehaald en ben je nog een uitvoering aan het kiezen, dan is het wellicht een goed idee even een nieuwe folder van de 500 te halen want er zijn tal van nieuwe kleuren, uitvoeringen en pakketten.

Zo zijn er zes nieuwe carrosseriekleuren toegevoegd aan het palet. Twee pasteltinten en en vier speciale metallic-kleuren. Onze favoriet is zonder twijfel Giallo Sole, een gele tint die doet denken aan het geel dat in de jaren ’60 en ’70 op de 500 leverbaar was. Vervolgens zijn er nog Beige Cappuccino, Dipinto di blu (blauw), Grigio Colosseo (grijs), Viola Dolce en Rosa Diva.

[nggallery id=38]

Ook nieuw is de 500 Street, een variant op de speciale Fiat 500 Black Jack die korte tijd leverbaar is geweest. In tegenstelling tot die stoere variant is de opvolger in meerdere kleuren leverbaar. Bianco Gelato, Rosso Passione, Nero Vesuvio, Grigio Pompei, Nero Opaco Stealth en Grigio Carrara worden allemaal gecombineerd met zwarte 16″ wielen, een spoiler, donkere ramen achter en een matchromen afwerking van diverse details aan buiten- en binnenzijde.

[nggallery id=39]

Tot slot is er nóg een nieuwe 500-variant , de 500 Color Therapy. Je kunt kiezen uit Beige Cappuccino, Giallo Sole, Rosso Passione, Azzurro Volare en Grigio Carrara, allemaal kleuren die knipogen naar de jaren ’60 en ’70. Afgezien van de kleuren is deze variant ook nog te herkennen aan de witte wielen met chroom en witte spiegels en antenne. Ook binnen is een boel wit terug te vinden, zoals gezegd in de sfeer van de sixties en seventies.

[nggallery id=40]

De Fiat 500 Color Therapy staat in de prijslijst vanaf € 14.195,-, terwijl de Fiat 500 een vanafprijs kent van € 12.995,-.

You may also like

Leave a comment