Eindelijk: Fiat 500 Zagato in aantocht

Begin 2011 was er één auto die het hele internet overging: de Fiat 500 Coupé Zagato. Destijds nog een concept maar al snel werd duidelijk dat de 500 met duidelijke knipoog naar de klassieke ‘double bubble’ in productie zou gaan. De auto stond zelfs nog op de Rai stond verdween daarna echter snel uit het nieuws en niemand hoorde er nog wat van. Nu is er echter nieuws…

De 500 Coupé Zagato is duidelijk een 500 maar het dak en de achterzijde zijn anders vormgegeven en dragen duidelijk een Zagato-handtekening. Verder zijn de bumpers geïnspireerd op die van de Amerikaase Sport. Een normale 500 koop je al niet vanwege de ruimte achterin, bij deze lekkere coupé moet het helemaal dramatisch gesteld zijn. Erg? Nee, alles behalve.

In een interview met een Amerikaans magazine geeft Sergio Marchionne aan dat de 500 Zagato één van de auto’s is die wordt mee genomen in de plannen voor Amerika dit jaar. Aangezien het een Amerikaans magazine is is het logisch dat er verwezen wordt naar de Amerikaanse markt, het is nog maar zeer de vraag of Amerika de auto ook daadwerkelijk als eerste krijgt. Qua motorisatie zullen er wellicht twee verschillende versies komen, de krachtige TwinAir met 105 pk (die zijn introductie beleeft in de 500L) en een 1.4 MultiAir met veel vermogen.

You may also like

3 comments

  • Steef 10 februari, 2013   Reply →

    Iemand nog iets gehoord over deze 500 Zagato, komt ie wel of komt ie niet?

  • Robin 19 februari, 2013   Reply →

    Hallo, erg leuke auto. Wanneer komt hij nou?

  • wilfred vissers 3 april, 2014   Reply →

    plaese geef ons die 500 zagato het liefst in een oplage van 500 zodat fiat weer een toekomstige klassieker levert

Leave a comment