Ex-McQueen Ferrari 275 GTB/4 wordt gerestaureerd

Sommige geluksvogels overkomt het dat ze een schitterende klassieke Ferrari kunnen kopen. Dat kan een enigszins betaalbare 308 GTB zijn, maar ook een miljoenen kostende 250 GTO. De ene auto zal in topstaat verkeren, de andere zal volledig gerestaureerd moeten worden. Dat laatste is het geval bij de Ferrari 275 GTB/4 die ooit van Steve McQueen was.

In 1968 was deze schitterende coupé in bezit van de Amerikaanse acteur. McQueen was autogek en heeft heel wat meer bijzondere auto’s in bezit gehad dan alleen deze coupé. Deze 275 GTB/4 ging later van de ene eigenaar naar de andere en één daarvan besloot in de jaren tachtig de auto om te bouwen tot Spider. De huidige eigenaar was daar niet blij mee en besloot de auto volledig te laten restaureren.

Een dergelijke auto kun je natuurlijk naar het restauratiebedrijf  ‘op de hoek’ brengen, maar je kunt hem ook afleveren bij Ferrari Classiche, een afdeling van de fabriek zelf. Daar worden niet alleen oude modellen  gerestaureerd; sinds 2006 worden er ook zoveel mogelijk klassieke Ferrari’s geregistreerd in een archief dat inmiddels meer dan 3.300 auto’s telt. Het archief bestaat uit duizenden documenten, tekeningen en foto’s.

Ingenieurs van Ferrari zijn op dit moment druk bezig om het stalen dak weer in oude glorie te herstellen of beter gezegd: na te maken, want het was er simpelweg niet meer.

We zullen het project in de gaten houden en als er ontwikkelingen zijn dan lees je dat hier zo spoedig mogelijk!

You may also like

Leave a comment