Fabriek Pomigliano d’Arco wint Automotive Lean Production Award

De fabriek van Fiat in Pomigliano d’Arco waar de nieuwe Fiat Panda geproduceerd wordt is verkozen tot de winnaar van de Automotive Lean Production Award 2012 in de categorie OEM. Sinds 2006 hebben meer dan 700 fabrieken deelgenomen aan de selectieprocedure en de compleet vernieuwde fabriek van Fiat is dit jaar als winnaar uit de bus gekomen.

De jury, geselecteerd door het Duitse tijdschrift ‘Automobil Produktion’ en adviesbureau ‘Agamus Consult’ kwam tot deze conclusie en daar is Fiat uiteraard meer dan blij mee.
Het is een zeer belangrijke erkenning die een hommage brengt aan alle mannen en vrouwen die werken in Pomigliano en wie de afgelopen jaren hebben bijgedragen aan het herstel van de fabriek.” vertelt Stefan Ketter, Chief Manufacturing Officer van Fiat S.p.A. “Dankzij World Class Manufacturing, de hoogstaande productiewijze binnen de fabrieken van Fiat en Chrysler, zijn de meest moderne standaards geïmplementeerd in Pomigliano die zelfs als voorbeeld gelden voor andere fabrieken binnen de groep. We zijn trots dat de behaalde resultaten zijn bevestigd door internationaal befaamde deskundigen.

Ieder jaar worden de deelnemers aan de verkiezing uitvoering gecontroleerd, worden er controles ter plaatse uitgevoerd en worden er vergaderingen gepleegd om te kijken of de ingevulde gegevens ook daadwerkelijk kloppen. Tevens wordt het hele productiesysteem doorgelicht om te kijken of de principes van Lean Production op het gebied van kwaliteit, onderhoud, logistiek en ontwikkeling van personeel ook allemaal van topniveau zijn. Na een streng evaluatieproces, kiest een gespecialiseerde jury van Agamus Consult de winnaars.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden in het Duitse Leipzig op 7 november tijdens het zevende congres georganiseerd door Automobil Produktion en Agamus Consult.

You may also like

Leave a comment