Facelift voor Fiat 500 in 2015?

nuova-500-small

De nieuwe Fiat 500 zorgde in 2007 voor een soort nationaal feest in Italië omdat het icoon van de Italiaanse automobielindustrie terugkeerde. De ‘Cinquecento’ werd al snel een groot succes en draait al ruim 7 jaar succesvol mee. De kans dat er een facelift van de 500 gaat komen wordt daarom steeds groter.

Vooropgesteld: volgens ons heeft de Fiat 500 geen aanpassingen nodig en mag de grootse kleine Italiaan gewoon op deze manier oud worden. Toch gaan er steeds meer geruchten (zoals hier) dat er een update voor de Fiat 500 aan zit te komen. Met de komst van de 500L en de 500X is het design van de 500-familie langzaam aan het moderniseren en we hebben het vermoeden dat Fiat, net als Mini, wil voorkomen dat de 500 er verouderd uit gaat zien.

nuova-500-light

Het vermoeden bestaat dan ook dat de Fiat 500 in de basis hetzelfde zal blijven maar dat de voorzijde iets naar de pas gepresenteerde 500X getrokken zal worden, met koplampen die net niet rond zijn. Ook de typische ‘Fiat-snor’ zal dan vermoedelijk meer gelijkenis tonen met de meest recente modellen.

Wanneer we deze facelift verwachten? We zetten in op eind 2015. Dan is de Fiat 500X inmiddels volop in het straatbeeld te zien en is het verleidelijk voor Fiat om de 500 er iets naartoe te trekken.

You may also like

4 comments

 • hans 28 oktober, 2014   Reply →

  een 500 kan er niet verouderd uit gaan zien. Het is juist de kick van een retromodel.
  Als de neus wordt gemoderniseerd wordt het retrogehalte kleiner. Verkeerde keus van Fiat

 • Martin 28 oktober, 2014   Reply →

  Ben geen liefhebber van facelifts. Als de wijzigingen ergens goed voor waren geweest had de ontwerper ze er direct de eerste keer wel ingetekend.

  Om met Rob Stenders te spreken:
  Een retro ontwerp faceliften omdat het veroudert is nooit grappig..

 • Steef 28 oktober, 2014   Reply →

  Facelifts zijn vaak niet geslaagd en als dit ‘m wordt vrees ik het ergste. Deze koplampen staan de 500 gewoon niet. Een succesnummer als deze kan je alleen maar verknallen.

 • Jordy 29 oktober, 2014   Reply →

  De patstelling van retrodesigns , een model laten lijken op een ouder icoon uit eigen geschiedenis wat je vervolgens weer moet verknippen met facelifts om verkoopbaar te blijven , waardoor het uiteindelijk geen retrodesign meer is. Alle retro modellen kampen met hetzelfde comische probleem. New Beetle, Mini, Challenger, Mustang, Camaro , noem maar op.

  Ach, als de evolutie zich herhaald krijgen we over 40 jaar een retromodel van het huidige retromodel? 🙂

Leave a comment