Ferrari 500 TRC: racen met vier cilinders

Veel mensen zijn dol op het geluid van de schitterende V12 motoren van Ferrari. Dat het ook met minder kan bewijzen talloze andere modellen, die het met wat minder cilinders moeten doen. Dat Ferrari echter ook auto’s heeft gemaakt met slechts vier cilinders zal niet voor iedereen bekend zijn. De Ferrari 500 TR met tweeliter viercilinder werd zelfs ingezet als racewagen.

De 1.985 cc metende viercilinder is ontworpen door Aurelio Lampredi. Na de nodige ontwikkelingen werd de motor in 1956 in de 500 TR gelepeld en kon de consument dus een échte Ferrari met vier cilinders kopen. TR stond voor ‘Testa Rossa’ en dat betekent dan weer zoveel als ‘rood hoofd’ wat sloeg op de rode cilinderkoppen. De tweeliter was een evolutie van de motor die in de voorloper van de 500 TR, de 500 Mondial, werd geleverd.

De vernieuwde motor, ontwikkeld onder leiding van Vittorio Jano, werd geplaatst in een buizenframe. Aan de voorzijde werd een wielophanging met ‘double wishbones’ (dubbele triangels – heel racy) gebruikt, aan de achterkant werd een starre as gemonteerd die de eerdere, ingewikkelde DeDion constructie verving en het nodige aan gewicht bespaarde. De krachtbron, de Tipo 131, kreeg twee Weber carburateurs, twin-spark ontsteking en een dry-sump smeersysteem. Daarmee werd een vermogen gehaald van 180 pk! Dat is sowieso aardig wat, maar bedenk je dan ook nog even dat de 500 TR nog geen 700 kilogram woog, besef je dat het specifiek gewicht zeer gunstig uitpakt. Door dit extreem lage gewicht was een topsnelheid van meer dan 260 km/u mogelijk!

In 1956 werden 17 exemplaren verkocht van de 500 TR, voordat in 1957 de letter C werd toegevoegd aan de naam, met als resultaat de 500 TRC. De carrosserie van Pinin Farina onderging wat lichte veranderingen. Bovendien verschenen er nog eens 10 paarden extra onder het motorkapje, waardoor het totaal op 190 kwam. Er werden er 19 van verkocht, waarvan er twee werden uitgevoerd met een extra krachtige 2,5 liter variant uit de 625 LM.

Na het seizoen van 1957 viel het doek voor de Ferrari viercilinder. Op de circuits kreeg men te veel moeite met de concurrentie, zoals Lotus en Porsche. De naam Testa Rossa is een legende geworden. Tegenwoordig betaal je voor een exemplaar enkele miljoenen euro’s. Bij de meest recente veiling werd er op een 500 TRC een bieding gedaan van 3.2 miljoen dollar, maar dit bod werd afgeslagen.

Alternatief?
Je wil kosten wat het kost iets dergelijks hebben maar je hebt de miljoenen er niet voor liggen? Begrijpelijk. Wij zouden persoonlijk voor iets gaan wat dezelfde charme heeft en uit dezelfde periode komt. Een Fiat Sport barchetta uit de jaren ’50 zou wellicht een goede keuze kunnen zijn. Kost ook tonnen, maar je bespaart je wel heel wat geld.

De eigenaar van onderstaand exemplaar vond dat echter niet genoeg en besloot zijn exclusieve Fiat de looks van een 500 TRC mee te geven. Kortom: een soort van replica, maar dan net anders dan we gewend zijn. Er kan geboden worden, want de verkoper wil van de Fiat 500 TRC af. Op het moment van schrijven schurkt de hoogste bieding tegen de 60.000 pond aan.

De advertentie van de Fiat barchetta in Ferrari-jas vind je hier.

Foto’s van de Ferrari 500 TRC: Ultimatecarpage.com

You may also like

Leave a comment