Ferrari Enzo-opvolger 'F70' krijgt vorm

Eind april konden we foto’s laten zien van een flink gecamoufleerde Enzo-opvolger. Er was echter nog weinig model in te herkennen. In eerste instantie vonden we de auto nog het meest lijken op de unieke Ferrari 250 GT ‘Breadvan’. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en verliest de ‘F70′ (zoals hij voorlopig genoemd wordt) in rap tempo kilo’s zwart plastic en kunnen we steeds meer van de vorm zien.

Dat het de nieuwe maatstaf in supersportwagenland moet worden staat als een paal boven water. Met meer dan 900 pk moet dat ook wel lukken. Een aantal van die pk’s wordt behaald door gebruik van HY-KERS, Ferrari’s hybride-systeem met Formule 1-roots. Qua looks lijkt het dus ook helemaal goed te gaan komen; de afmetingen van ‘de nieuwe Enzo’ doen nog wat lager en breder aan dan die van de Enzo, voor zover mogelijk.

Ferrari 250 GT Breadvan
In het begin van dit bericht hadden we het over de Ferrari 250 GT Breadvan. Als je nog nooit van dat model hebt gehoord hoef je je niet te schamen. Het is een unieke auto die speciaal werd ontworpen voor races als de 24 uur van Le Mans. De speciale carrosserie werd ontworpen door Piero Drogo en de auto was nog lager dan de 250 GTO. De topsnelheid was zelfs 7 km/u hoger dan de net genoemde GTO. Breadvan was nooit een officiële naam maar als je de foto hieronder ziet snap je waarom deze de naam ‘broodbus’ of  ‘bakkerswagen’ mee kreeg.

En de eerste scoopfoto’s van de Ferrari Enzo-opvolger:

You may also like

Leave a comment