Ferrari F12berlinetta wint Engine of the Year Award

En jawel, net als gisteren is het ook vandaag weer prijzengraaidag voor de Ferrari F12berlinetta. Gisteren was het nog de Goldenes Lenkrad Award van AutoBild, vandaag is het de Engine of the Year overwinning voor de 6.3 V12 die onder de kap van de supersporter ligt. De verkiezing wordt georganiseerd door EVO Magazine, dat de motor prees voor de ‘belachelijke’ hoeveelheid kracht van de motor.

Naast de heerlijke power van de motor werd ook veel waardering uitgesproken voor de innovatieve maatregelen om de CO2-uitstoot terug te dringen tot wel 30%. Harry Metcalfe, hoofdredacteur van EVO Magazine: “When details of the new Ferrari F12’s engine specification first reached evo HQ, we were frankly astonished at the quoted power output. 730bhp from 6.3litres sets a new benchmark for a normally-aspirated V12 road engine and, despite its prodigious power, our road-testers reported it was perfectly tractable in regular driving. A remarkable achievement.

Na de prijs van gisteren en “Best Supercar and Luxury Car” volgens The Sunday Times is het ook nu weer raak voor de schitterende F12berlinetta.

You may also like

Leave a comment