Ferrari presenteert HY-KERS [nu met video]

Vorige week kon je op AutoItalia al zien dat Ferrari druk bezig is met de opvolger van de Ferrari Enzo. De supercar die voorlopig nog even naar de naam F70 luistert krijgt een V12 met hybride-techniek. In tegenstelling tot de complete auto kan dit motorblok al gepresenteerd worden op de Autosalon van Peking.

De Enzo-opvolger krijgt net als de Enzo zelf (die als opvolger van de F40 en F50 intern bij Ferrari als F60 door het leven ging) een middenmotor met twaalf cilinders in V-vorm. Deze wordt gekoppeld een een versnellingsbak met dubbele koppeling en ook aan een extra elektromotor. Naast deze extra elektr0-krachtbron achter zit er voorin ook nog eentje die zorgt voor de aandrijving van de talloze hulpmiddelen die bij de nieuwe Ferrari aanwezig zullen zijn.

Ferrari gaat uit van een extra vermogen van 10% door de toepassing van deze hybride-technieken. Uiteraard zal ook de CO2-uitstoot flink afnemen, waarbij Ferrari het over 40% heeft. De foto hierboven toont overigens het heerlijke motorblok uit een Ferrari F430 en dient puur ter illustratie.

You may also like

Leave a comment