Ferrari V8 wederom beste motor van het jaar

Voor de tweede keer achtereen is de 4,5 liter V8 van Ferrari verkozen tot ‘Best Performance Engine’ bij de ‘International Engine of the Year Awards’. Er waren diverse nieuwkomers op motorengebied maar geen enkele daarvan kon de fantastisch klinkende en presterende Italiaanse  V8 van de troon stoten.

Ferrari’s volbloed dry-sump, flat-crank, 90-graden V8 werd ook in de ‘meer dan’ 4-liter categorie voor de tweede keer onderscheiden met de eerste plaats. De jury bestaat uit een panel van autojournalisten uit 35 landen die iedere krachtbron op de shortlist beoordelen op basis van hun rijervaring en technische kennis. Daarbij spelen ook criteria als brandstofverbruik, soepelheid, prestaties, geluid en rijkarakteristieken een rol.

De onderscheidingen werden in ontvangst genomen door Jean Jacques His, hoofd van Ferrari’s powertrainafdeling, die zei: “Het winnen van deze twee belangrijke onderscheidingen met zo’n sterke concurrentie is natuurlijk een grote eer, maar belangrijker is de bevestiging van het feit dat de expertise van Ferrari op het gebied van motordesign ongeëvenaard is. Niet alleen qua technische excellentie maar ook qua echt rijplezier.

You may also like

Leave a comment