Fiat 500T in Amerika gearriveerd

“Hey, die hebben we hier niet…” horen we je denken. Deels klopt dat ook, deels niet. De Fiat 500T is afgelopen weekeinde gepresenteerd op Pebble Beach in Amerika. De 500T is het model dat in Amerika precies tussen de Fiat 500 1.4 Sport en de Abarth 500 zit. Die laatste heeft in de USA 160 pk en is daarmee te vergelijken met de Abarth 500 esseesse in Europa. Er zat dus een riante vermogenskloof tussen beide modellen en daarom is er nu de 500T tussenin geplaatst.

De Fiat 500T is in de basis hetzelfde als ‘onze’ standaard Abarth 500. Met 135 pk heeft hij ook hetzelfde vermogen alleen vond men het in Amerika beter dit model geen Abarth-logo te geven maar hem gewoon als Fiat te verkopen. Op dit manier wordt het sportieve imago van de Fiat 500 (die nog steeds fantastisch verkoopt in Amerika) nog meer onderstreept en blijft de Abarth 500 ook écht het topmodel.

[nggallery id=67]

Schakelen kan alleen met de hand dus de semi-automatische MTA-versnellingsbak is in Amerika niet leverbaar op het rappe bommetje. Fiat heeft kennelijk innige banden met Dr. Dre want de geluidsinstallatie komt van ‘Beats by Dr Dre’. Zes speakers en een subwoofer moeten zorgen voor een bijzonder goed geluid. We weten nog niet hoeveel het systeem verschilt van het audio-pakket dat in Europa besteld kan worden en over hetzelfde aantal speakers en een subwoofer beschikt. In de 500L hebben we mogen ervaren dat de audio van ‘Beats by Dr Dre’ in ieder geval prima voor elkaar is!

You may also like

Leave a comment