Fiat-fabriek in Melfi gaat twee nieuwe modellen produceren

Fiat_ Melfi AutoItalia 1

In gezelschap van premier Mario Monti hebben Fiat-opperbaas Sergio Marchionne en bestuursvoorzitter John Elkan vandaag de plannen gepresenteerd voor de productie van tweetal nieuwe modellen van Fiat en Jeep in de Fiat-fabriek in het Zuid-Italiaanse Melfi.

De productie kan beginnen na de voltooiing van een totaal nieuwe productielijn die een investering van een miljard euro vergt. Daarmee beschikt Fiat dan over een van de modernste autofabrieken ter wereld die in alle opzichten aan de eisen van de World Class Manufacturing Standards beantwoordt. De voorbereiding voor de opbouw van de productiefaciliteiten zijn reeds begonnen, waarbij ook de bestaande lijnen zullen worden aangepast voor de fabricage van het nieuwe modulaire Small-Wide platform dat gemakkelijk kan worden aangepast wanneer dat nodig is voor het in productie nemen van een nieuw, wat groter model. Het Small-Wide platform is er eentje van de drie die het Fiat-Chrysler komende jaren zal toepassen bij het complete modellengamma.

Bij het eerste van de twee nieuwe modellen gaat het om een nieuw Jeep-model dat moet gaan opereren in een voor dit merk nieuw marktsegment. Waarbij we dan al snel aan een kleinere SUV denken, want dat is zo ongeveer het enige wat het Amerikaanse merk nog niet heeft. Deze alleen in Melfi geproduceerde auto moet overigens niet alleen aan de Amerikaanse toelatingseisen voldoen, maar ook zonder essentiële modificaties geschikt zijn voor export naar andere landen in de wereld.

Fiat 500X_AutoItalia

 

Tevens zal in Melfi de nieuwe Fiat 500X worden gebouwd, de jongste telg in de alsmaar groeiende 500-familie en verwant met de nieuwe Jeep. De 500X is nog ruimer dan de drie maanden geleden gelanceerde 500L en biedt ook nog wat meer mogelijkheden.

Vanaf 2014 moeten in Melfi tot vier verschillende modellen op dezelfde productielijn kunnen worden gebouwd. De grootschalige investeringen hebben ook tot gevolg voor de afdeling waar plaatwerk wordt geperst, gestanst en gelast. Zo komen er 500 nieuw lasrobots. Ook de spuitafdeling krijgt een volkomen nieuwe opzet, terwijl de assemblagelijnen verder zullen verbeteren door nieuwe hulpmiddelen, die zowel ten goede komen aan het werkomstandigheden van de medewerkers als de logistieke voortgang.

Zodra de metamorfose in Melfi in 2014 is volbracht kunnen er bij drieploegendienst 1.600 auto’s per dag worden gebouwd. Voor Melfi is het allemaal zeer goed nieuws; de regio kent een grote werkeloosheid en de plannen van Fiat hebben zodioende niet alleen en economische, maar ook een grote symbolische betekenis. Dat verklaart ook mede de aanwezigheid van de Italiaanse premier.

 

You may also like

Leave a comment