Fiat Fiorino en Ducato zuinigste bedrijfsauto's

Bij een test van de ANWB in samenwerking met de Stichting Natuur en Milieu zijn de Fiat Fiorano en Fiat Ducato als zuinigste bedrijfsauto’s uit de ‘bus’ gekomen. Zowel op het gebied van brandstofverbruik als CO2-uitstoot weten de twee Italiaanse ‘busjes’ te overtuigen en er met de gouden plak vandoor te gaan.

In de klasse ‘Compacte Bestelauto’s’ is het de Fiat Fiorino 1.3 MJ 16 v ComfortMatic die er met de winst vandoor gaat. Samen met de identieke Citroën Nemo en Peugeot Bipper scoort de Fiat de beste waardes en laat daarmee auto’s als de Renault Kangoo, de nieuwe Mercedes-Benz Citan en de Volkswagen Caddy achter zich. De Fiorino scoort een gemiddeld verbruik van 4,1 liter diesel per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van 109 gram per kilometer. De vanafprijs bedraagt € 12.585.

Waar de Fiorino de hoogste plek op het podium moet delen, staat Fiat bij de klasse ‘Grote Bestelauto’s’ eenzaam op plaats één: de Fiat Ducato pakt daar de zege. De grote besteller veegt de vloer aan met de Volkswagen Crafter, de Mercedes-Benz Sprinter en de Ford Transit en is ook nog vele duizenden euro’s goedkoper met een vanafprijs van € 16.450.

Het hele overzicht vind je HIER, op de website van de ANWB.

You may also like

Leave a comment