Fiat Grand Siena 'Auto van het jaar' Brazilië

Fiat-Grand-Siena-2013-01

In Brazilië is, net als in Europa, een Auto van het Jaar verkiezing. Fiat mag zich daarginds de gelukkige winnaar noemen van de Auto van het jaar 2013 met de Grand Siena. Fiat Brazilië is al jaren zeer succesvol op de lokale markt met eigen modellen en met deze prijs lijkt daar voorlopig nog geen verandering in te komen.

Met de overwinning heeft de Grand Siena auto’s als de Honda Civic en Renault Fluence achter zich gelaten. De Italiaan was met 33% van de stemmen de overtuigende winnaar. De jury bestond uit 42 journalisten uit het hele land. Fiat-Grand-Siena-2013-02De Grand Siena is de opvolger van de, hoe kan het ook anders, Siena. De Braziliaanse koper kan kiezen uit twee benzinemotoren, een 1.4i EVO met 88 pk en een 1.6 ETorq die ook leverbaar is met Dualogic-automaat. Deze laatste motor heeft een vermogen van 117 pk. Er is ook nog een 1.4 leverbaar die luistert naar de naam Tetrafuel en die beweegt zich voort op E20/E25 alcohol en E100 ethanol.

[nggallery id=104]

De Braziliaan komt op ons netvlies niet binnen als meest sierlijke of elegante Fiat ooit, maar ruim is hij wel met onder meer een bagageruimte van 520 liter! De Grand Siena is een stuk moderner en luxer dan zijn voorganger. Dat is duidelijk te zien aan de uitrusting: vier airbags, ABS, EBD, cruise control, parkeersensoren achter en Blue&Me. Uiteraard kan er dan ook nog voor flink wat opties gekozen worden.

You may also like

Leave a comment