Fiat komt met smakelijke 500L Beats Edition

fiat-500l-beats-02

Fiat presenteert een nieuwe versie van de Fiat 500L, de 500L Beats Edition. Met deze variant wil Fiat de 500L nog meer onder de aandacht van een jong publiek brengen, dat de 500L toch al redelijk ontdekt heeft. In Italië gaat het namelijk helemaal niet slecht met het jongste ruimtewonder uit Turijn en zodoende zal ook deze Beats-500L vast in de smaak gaan vallen.

Beats is het audiomerk dat als grote naam Dr. Dré achter zich heeft staan. Dat helpt natuurlijk wel als het gaat om populariteit onder jongeren. Het Beats-audiosysteem dat al sinds het begin leverbaar is in de 500L, is dan ook een vaak aangevinkte optie, simpelweg vanwege het uitstekende geluid. Fiat vond dat reden genoeg om een complete versie op te hangen aan dit label.

fiat-500l-beats-01

De 500L Beats Edition is te herkennen aan de ‘bicolore’ uitvoering met een grijze carrosserie met zwart dak. Je drukt je neus tegen het scherm om te zien of het zilvergrijze deel mat is? Niet onterecht, want je kunt inderdaad kiezen uit een glanzende of een matte variant. De Beats Edition is gebaseerd op de Trekking en heeft zodoende standaard de ruige look van deze variant. Zwarte wielen en subtiele details als rode remklauwen en spiegels met rode details maken het aan de buitenzijde af.

fiat-500l-beats-04

Binnen vind je natuurlijk het sterke punt bij uitstek van de 500L Beats Edition: het audiopakket. Het geluid is tot stand gekomen door Dr. Dre en de topman van Interscope Geffen A&M Records, Jimmy Lovine. Samen hebben zij er gezorgd voor een geluid van een topniveau. Fraaie donkere bekleding met rode details zorgt voor een passende uitstraling.

fiat-500l-beats-05

Het nieuws is nog heet en Nederlandse prijzen en dergelijke zijn dan ook nog niet bekend. Je kunt het dus al raden: wordt vervolgd!

You may also like

6 comments

 • Jordy 11 februari, 2014   Reply →

  Heb niks met Dre en de neppe luchthappers, maar al met al best een leuke uitvoering om te zien!

  Begin het wel raar te vinden dat men bij Fiat het niet voor elkaar krijgt om de spuitkwaliteit van de bumpers op hetzelfde niveau te krijgen als de rest van de body. Het viel me al op bij de MiTo, 4C en Giulietta , maar nu zie ik het steeds vaker bij alle producten van Fiat. Vooral op de eerste foto van deze 500L zie je een groot verschil in glans tussen voorbumper en spatscherm. En ook de 4C in de banner bovenaan zie je het bij de achterbumper. Vind het vreemd want ten tijde van de 156 en 147 was dit vrijwel niet aanwezig en het lijkt iets van de laatste jaren te zijn?
  Had zo ie zo verwacht dat het op persfoto’s weggepoetst werd 🙂

 • Jos 11 februari, 2014   Reply →

  Waarom niet gelijk in bericht meegenomen dat er twee nieuwe motoren verkrijgbaar zijn w.o, 140 pk T-jet. Iemand iets over de prijs van dit model?

 • Jos 11 februari, 2014   Reply →

  Dank voor je reactie en correctie, je hebt helemaal gelijk. Keek even op de fiat website maar daar kan ik nog niets iets vinden. Ben geinteresseerd in de nieuwprijs. Met de nieuwe benzinemotor wordt dit model een stuk aantrekkelijker ipv de twee-cylinder.

  • AutoItalië 11 februari, 2014   Reply →

   Dat zijn we dan weer helemaal met je eens! Al hebben we zeer positieve ervaringen met de TwinAir in de 500L, de bekende T-Jet is een top-krachtbron.

  • Carolus 17 februari, 2014   Reply →

   Op de site van fiat.be zijn de prijzen van zowel 120 pk, zowel benzine als diesel al te vinden.

Leave a comment