Fiat Panda Cross te zien in Genève

fiat-panda-cross-geneva-1

Of Fiat een compleet nieuw model mee neemt naar Genève blijft nog even spannend, maar er zullen in ieder geval behoorlijk wat speciale varianten van het bestaande gamma te zien zijn. Hoogtepuntje is deze stoere Fiat Panda Cross.

Net als van de vorige generatie Panda komt er ook van de huidige weer een Fiat Panda Cross. In Nederland zie je de voorgaande amper, maar in Italië dan kom je ze geregeld tegen. De leukste kleur is natuurlijk oranje en mede daarom zal Fiat ook de nieuweling weer in die tint presenteren op de Autosalon van Genèv,e die vanaf 6 maart te bezoeken is.

Fiat-Panda-Cross-01

De nieuwe Cross oogt stoer met veel kunststof beplating, een speciaal front met andere koplampen, robuuste dakrails en matgrijze achterlichten. Duidelijk de opvolger van de vorige Panda Cross dus. De Cross staat nog wat hoger op de poten dan de normale 4×4 en dat komt niet eens door de flinke banden in de maat 185/65R15.

Dan het minder goede nieuws: door de belachelijke Nederlandse regelgeving rond de CO2-uitstoot kan de Cross in Nederland niet voor een redelijke prijs aan de man (of vrouw) worden gebracht. Vooralsnog zijn er helaas geen plannen om deze stoere variant aan de Nederlandse prijslijst toe te voegen.

 

You may also like

3 comments

 • Jaap 21 februari, 2014   Reply →

  Zelf importeren.

 • HZW 21 februari, 2014   Reply →

  Ik vind het toch een beetje een lelijk ding met al die plastic sh#t er op.

 • Jordy 21 februari, 2014   Reply →

  Zo jammer van Fiat dit. Als zelfs Suzuki een nog schadelijkere Jimny aan de Nederlandse man weet te brengen , waarom zou Fiat dan niet een handjevol van deze Panda’s willen slijten hier?
  Ik zie niet veel Jimny’s meer , maar elke verkochte is toch maar mooi meegenomen in deze tijd.

  Dan maar importeren inderdaad. De importeurs van de Dodge Ram lijken nu ook de lachende derde nadat Fiat het officiële kanaal afsloot. Die dingen zie ik nog vaker op nieuw kenteken rondrijden dan een standaard Panda.

Leave a comment