Fiat Panda door de ogen van Novitec

Novitec zou Novitec niet zijn als het voor ieder nieuw model uit Italië al snel met leuke spullen zou komen. Ook voor de verse Panda is dit het geval en deze witte gespierde Fiat is daar het resultaat van. Zowel de looks als de techniek worden aangepakt, dus als je je nieuwe Panda niet sportief genoeg vindt ogen, kan Novitec uitkomst bieden.

Het eerste wat natuurlijk opvalt is het uiterlijk van de aangepaste Panda. Met de karakteristieke 17″ Novitec wielen oogt hij direct een stukje sportiever, niet in de laatste plaats door de zeer platte banden in de maat 215/35-17! Om de Panda helemaal goed uit te laten komen met de nieuwe wielen levert Novitec ook een verlagingsset met veren die de auto ongeveer 35 mm dichter bij het asfalt brengen. Is dat nog niet genoeg, dan kun je kiezen voor een schroefset die de Panda tussen de 30 en 80 mm laat zakken.

[nggallery id=86]

Wil je ook de carrosserie wat sportiever laten ogen, kan dat met de montage van een frontspoiler en een achterspoiler. Onder de achterbumper vinden we een flinke dubbelloops uitlaat.

Ook de prestaties gaan er op vooruit, want het tuningbedrijf levert voor zowel de TwinAir als de MultiJet (die in Nederland helaas niet leverbaar is) een tuningset. Voor de tweecilinder is er een Powerjet 2 kit waarmee het vermogen van 85 pk stijgt naar 99 pk. Daarmee sprint de Panda in 10.1 seconden naar de 100 en wordt de topsnelheid verlegd naar 188 km/u. Deze kit is voor ongeveer 420 euro leverbaar (ex. montage). Ook voor de dieselaars is er goed nieuws, want daarvoor is er een kit leverbaar waarmee de 75 pk MultiJet wordt opgekrikt naar 91 pk.

You may also like

Leave a comment