Fiat Panda TwinAir Turbo nu ook als Dualogic

De nieuwe Fiat Panda was al een lekkere auto en nu is er ook nog een extra variant toegevoegd aan het gamma, de Panda TwinAir Turbo 85 Dualogic. Een hele mond vol natuurlijk , maar bij deze versie hoeft er niet meer geschakeld te worden door de bestuurder.

Net als de handgeschakelde variant perst de TwinAir er bij de ‘automaat’ 85 pk en 145 Nm uit en is hij tot 2014 wegenbelastingvrij door de CO2-uitstoot van 95 gram per kilometer. Bijna vanzelfsprekend is de Dualogic ook als Pop, Easy en Lounge te bestellen waarbij centrale deurvergrendeling, elektrische ramen, anti-whiplash hoofdsteunen, airbags vóór, gordijnairbags, dagrijverlichting, deur- en achterklepbekleding en een smart fuel systeem (vulopening opent en sluit automatisch) allemaal standaard zijn.

De Dualogic-versnellingsbak kennen we uit diverse andere modellen en bevalt ons altijd uitstekend. Het is een elektronisch geregelde, geautomatiseerde transmissie waarmee je met de pook ook zelf kunt schakelen door het kiezen van + of  -. In de praktijk zul je de bak bijna altijd zelf het werk laten doen, want dat kan hij ook bij de Panda uitstekend.

Tijdens een korte kennismaking met de Panda Dualogic kunnen we niet anders dan concluderen dat de versnellingsbak erg goed bij de auto past. We raden toekomstige Panda-rijders zelfs aan vooral eens met deze Dualogic te gaan rijden. Omdat de automaat op de optimale momenten schakelt merk je ook dat je zelf bijna altijd te laat van versnelling wisselt bij de TwinAir-motor. Binnenkort maken we uitvoeriger kennis met de Fiat Panda TwinAir Turbo 85 Dualogic en dat lees je natuurlijk hier!

De Fiat Panda TwinAir Turbo 85 staat dankzij inruilvoordeel en een slooppremie van € 1.000,- (auto’s van 2002 en ouder) voor € 7.990,- in de prijslijst, de versie met Dualogic vanaf € 9.890,-.

[nggallery id=60]

You may also like

Leave a comment