Fiat presenteert de 500 MY2013

De Fiat 500 heeft het merk een enorme boost heeft gegeven, zowel qua verkoopcijfers als imago. Om de 500 ook na 5 jaar nog zo hip mogelijk te houden presenteert Fiat vandaag een aantal nieuwe versies en kleuren. Vooral het nieuwe kleurenpalet omarmen we met veel plezier!

De Fiat 500 MY2013 kent meer verschillende uitvoeringen, waardoor de keus dus weer ietsje lastiger (maar niet minder leuk) wordt. Je kunt kiezen uit de Pop, Pop Star, Color Therapy, Lounge, Street, Rock en By Gucci. Kortom: een hele reeks aan uitvoeringsvarianten. Aan het motorenaanbod verandert verder niets, dus in dat opzicht zijn de mogelijkheden niet veranderd.

Om te beginnen zijn er zes nieuwe carrosseriekleuren toegevoegd aan het palet. Twee pasteltinten en en vier speciale metallic-kleuren. Onze favoriet is Giallo Sole, een gele tint die doet denken aan het geel dat in de jaren ’60 en ’70 op de 500 leverbaar was. Vervolgens zijn er nog Beige Cappuccino, Dipinto di blu (blauw), Grigio Colosseo (grijs), Viola Dolce en Rosa Diva.

[nggallery id=38]

Ook het interieur heeft een lichte update gekregen. Nee, geen grote veranderingen, maar wat nieuwe kleuren zoals het onderstaande ivoor met bruin en daarnaast wat donkere varianten. We kunnen ons voorstellen dat de nieuwe kleurencombinaties van het interieur erg mooi kunnen staan bij de nieuwe exterieurkleuren. Tot slot zijn er nieuwe varianten lichtmetaal te kiezen in zowel 14″ als 15″.

Naast de nieuwe kleuren is er ook een hele nieuwe versie, de 500 Street. In principe borduurt die uitvoering voort op een 500 die wel al een tijdje kennen, de Black Jack. In tegenstelling tot die stoere variant is de opvolger in meerdere kleuren leverbaar. Bianco Gelato, Rosso Passione, Nero Vesuvio, Grigio Pompei, Nero Opaco Stealth en Grigio Carrara worden allemaal gecombineerd met zwarte 16″ wielen, een spoiler, donkere ramen achter en een matchromen afwerking van diverse details aan buiten- en binnenzijde.

[nggallery id=39]

Tot slot is er ook nog een versie waarvan we al even niets meer hadden gehoord, de 500 Color Therapy. Dit is een 500 die gebaseerd is op de 500 Pop en die in een aantal kleuren leverbaar is, die allemaal een knipoog naar het verleden zijn. Je kunt kiezen uit Beige Cappuccino, Giallo Sole, Rosso Passione, Azzurro Volare en Grigio Carrara. Afgezien van de kleuren is deze variant ook nog te herkennen aan de witte wielen met chroom en witte spiegels en antenne. Ook binnen is een boel wit terug te vinden, zoals gezegd in de sfeer van de sixties en seventies.

[nggallery id=40]

Of er aan de Nederlandse prijzen wat gaat veranderen is nog niet bekend. Zodra we dat weten melden we het uiteraard.

You may also like

Leave a comment