Fiat sleept Punto wederom 14% in

fiat-punto-twinair-03uitstuit

Waar andere merken zich vooral concentreren op de nieuwste modellen als het gaat om lage bijtelling is het Fiat weer gelukt om de Punto opnieuw in de 14% bijtelling te krijgen. Met slechts 82 gram CO2 per kilometer is het niet alleen een gunstig maar ook erg schoon aanbod.

Eerder werd het vermogen van 85 naar 80 bijgesteld maar met het ongewijzigde koppel van 200 Nm is dat amper te merken. Door de strengere eisen van de overheid viel de Punto vanaf dit jaar helaas net buiten de 14%. In Italië is men weer aan de gang gegaan met de 1.3 MultiJet en heeft de uitstoot weten te beperken tot 82 gram CO2 per kilometer.

Prijzen van de superschone Punto beginnen bij € 14.295, een ongekend lage prijs voor een auto in deze klasse!

You may also like

2 comments

  • Siepsp 29 januari, 2015   Reply →

    De twinair spuugt maar 6 gram meer uit, is 1700 euro goedkoper en bijna 50 euro MRB per maand minder. Voor de particuliere koper is de diesel helaas niet meer interessant. Jammer, want met die diesel is het toch net wat meer auto.

  • hans 30 januari, 2015   Reply →

    Goed nieuws, nu de Mito nog. Wel jammer dat Fiat niet net als Opel met de Corsa de Punto gelijk moderniseert. Met zaken als geïntegreerd navigatiesysteem en achteruitrijcamera. Of snufjes als keep your lane, automatisch inparkeren of automatisch remmen. Het uiterlijk is nog steeds prima en ook het interieur kan prima mee maar sommige auto’s bieden meer luxe opties. Maar zijn ook al snel 3000 duurder, nog zonder die extra’s. Daarmee blijft de Punto de slimste keuze in deze klasse. Al had die keuze nog iets slimmer kunnen zijn!

Leave a comment