Gianluca Italia: Spider komt, merk nog niet bekend

HIRES-s01_Mazda_Roadster_Global_Shot019b_Front3qtr_White_JP

Abarth, Fiat, Alfa Romeo, welke zal het worden? Dat er een Spider gaat komen die in samenwerking met Mazda ontwikkeld is staat vast maar welk logo er op de neus zal verschijnen is volgens Gianluca Italia, de grote baas van Fiat voor Europa, nog niet beslist.

Gianluca Italia is de grote baas van Fiat voor de EMEA regio, oftewel: Europa. Tijdens de introductie van de nieuwe Fiat 500X hadden we een exclusief interview met de spontane Italiaan waarna we enkele bijzondere conclusies kunnen trekken. Uiteraard waren we erg benieuwd naar de ontwikkelingen omtrent de nieuwe cabriolet die in samenwerking met Mazda wordt ontwikkeld.

IMG_9275

Terwijl Italia (ja, zijn echte naam) enthousiast CorsaItalia Magazine doorbladert antwoordt hij uitvoerig op onze vraag waarom we nog niets gehoord hebben over de Italiaanse Spider, terwijl Mazda de nieuwe MX5 al heeft voorgesteld. Gianluca: “We zijn nog druk met de ontwikkeling van de auto, we willen het goed doen en er is nooit afgesproken dat we onze roadster tegelijkertijd met Mazda zouden presenteren.” Terwijl hij even de tijd neemt om de foto’s van de Alfa Romeo 6C 1750 Testa Fissa goed te bekijken vervolgt hij zijn verhaal: “Het is nooit officieel naar buiten gebracht dat we de cabriolet zouden uitbrengen onder het Fiat label. Het is zeker dat we met een open tweezitter komen maar welk merk binnen de FCA-groep de auto gaat produceren hebben we nog niet bevestigd.” Met een grote glimlach voegt hij toe: “Wees gerust, hij komt en je zult niet teleurgesteld worden.

Toch kunnen we ons niet voorstellen dat de Spider onder de vlag van Alfa Romeo uitgebracht zal worden. Er is al erg veel nieuws rondom het merk met 24 juni 2015 zal het grootste nieuws sinds jaren worden gepresenteerd: de nieuwe Giulia. De komst van een Spider zal worden overschaduwd door deze flinke sedan. Het zal volgens ons dus echt Fiat of Abarth gaan worden, die laatste misschien wel als grootste kanshebber. Een sportieve open tweezitter waarmee Abarth weer een tweede model in het productgamma heeft, na het wegvallen van de Punto, zou namelijk best welkom zijn. Uiteraard kan er later dan altijd nog een wat ‘rustigere’ Fiat worden toegevoegd als instapmodel.

You may also like

4 comments

 • Jordy 21 november, 2014   Reply →

  Schandalig, is het enige wat in me opkomt nu helaas. Komst van een nieuwe Spider in samenwerking met de huidige koning der plezierige tweezitters was toch wel erg goed nieuws. Nog steeds natuurlijk. Maar om dan tijdens de ontwikkeling nog te moeten gaan beslissen welke “sticker” het op de neus gaat krijgen? Enige geloofwaardigheid over dat men “echte” Alfa’s produceert is hiermee teniet gedaan. Dat men met Mazda samenwerkt , ala. Kan ik bevatten. Maar om dan niet vanaf dag 1 te weten voor welk eigen label je dit model gaat ontwikkelen komt er bij mij niet in. Dit is de puurste vorm van badge-engineering nu.

  Dit model is toch net wat juist Alfa weer nodig heeft? Fun en brutaliteit

 • johnny 22 november, 2014   Reply →

  zo is het jordy , we wachten maar weer af.

 • Martin 25 november, 2014   Reply →

  Dus terwijl het orderboek voor de Japanse evenknie (binnenkort) al wordt gevuld, moeten de Italianen nog beslissen in welke showroom de klant zich straks mag gaan vervoegen?
  Met de naam en faam die rond de MX-5 zweeft in het achterhoofd, lijkt het me qua business plan niet bijster slim om zo ver achter de feiten aan te lopen.

  Als deze Japanner alsnog een Alfa wordt, hoop ik dat men afziet van de DNA-knop. Zou een beetje pijnlijk zijn toch?

 • Rene Staal 25 december, 2014   Reply →

  Maar nu lijkt het er op dat het toch een Fiat gaat worden!
  Men heeft namelijk twee merknamen opnieuw geregistreerd:
  Fiat 124 en Fiat 124 Spider.
  Bron: http://www.auto55.be/nieuws/23881-fiat-registreert-124-en-124-spider-modelnaam

Leave a comment