Impressie: Fiat 500 met twee extra portieren

fiat-500-vijfdeurs-2015

Een vijfdeurs Fiat 500, het klinkt onwaarschijnlijker dan het is. Met het nieuws van eind vorig jaar dat de Punto geen directe opvolger krijgt ligt het voor de hand dat Fiat met een andere auto in dat segment komt. Al snel konden we concluderen dat dit vermoedelijk een variant van de 500 met twee extra portieren zal worden.

Fiat concentreert zich duidelijk op twee modellijnen: de 500 en Panda. Van de 500 zijn inmiddels al flink wat varianten zoals de 500L en straks de 500X. Als toevoeging volgt straks waarschijnlijk ook nog een compacte hatchback met vijf portieren. Bevestigd is het nog niet maar het Franse L’AutoPlus komt alvast met een impressie.

Het is duidelijk dat het Franse magazine een mix heeft gemaakt de Fiat 500 en de 500L. Het oogt wellicht wat uitgerekt maar met name het achteraanzicht komt behoorlijk overtuigend over. Volgens de bron zal de vijfdeurs versie een slordige 15 centimeter langer zijn dan de driedeurs 500. Centimeters die vermoedelijk vooral extra beenruimte voor de passagiers achterin betekenen. De nieuweling zal volgend jaar gepresenteerd worden.

Impressie:  L’AutoPlus

You may also like

5 comments

 • Hans 6 april, 2014   Reply →

  Hierdoor vind ik mijn Punto eigenlijk nog mooier worden!

  Ik zie hem eigenlijk niet als opvolger van de Punto, dat wordt ook gezegd.
  De Punto krijgt geen directe opvolger, maar ik weet zeker dat ie er in de toekomst zal komen.

 • HZW 6 april, 2014   Reply →

  Om de één of andere reden vind ik het er niet verkeerd uit zien.
  Ik denk dat 5 deuren de 500 goed zal doen.

 • KJB 7 april, 2014   Reply →

  Ik zie hem ook niet als opvolger van de Punto. Die is een stuk langer en ruimer met een lengte van 4,07 meter. Hij zal waarschijnlijk wel goed verkopen als praktische variant van de 500, maar daardoor zullen de verkopen van de 3-deurs 500 weer afnemen. De achterkant ziet er overigens wel goed uit.

 • Siepsp 7 april, 2014   Reply →

  9 van de 10 keer zitten dit soort fotoshops er ver naast. Dit ziet er echter niet zo slecht uit als ik vreesde. Naar mijn mening is de Punto ondertussen bijna net zo iconisch als de Alfa 156. Fiat zal het heel heel moeilijk krijgen om hier een goede opvolger voor te maken.

 • Ron 8 april, 2014   Reply →

  Niet slim van FIAT om geen directe opvolger van de Punto te ontwikkelen en te produceren.
  Dit terwijl de concurrentie wel alternatieven in de showroom heeft, en het dan maar niet te hebben over de Twinair motoren. Het zal in de toekomst moeilijk worden, op een opvolger voor mijn Punto multijet bij FIAT te vinden. Helaas maar waar.

Leave a comment