Iveco Trakker Limited Edition Dakar

Er zijn maar weinig producenten die zo’n breed gamma aan voertuigen leveren als de Fiat Group. Iveco is de grote bedrijfstak van Fiat en presenteerde op de Intermat Exhibition Parijs een speciale versie van één van hun trucks. 502 exemplaren worden er van de Trakker Limited Edition Dakar gebouwd, ter ere van het succes van Iveco tijdens Dakar 2012.

Het aantal van 502 exemplaren is vrij gemakkelijk te verklaren, het was het racenummer van de Iveco tijdens Dakar. Het doel van de speciale Trakker is een aantal zaken in productie te brengen die tijdens Dakar zijn getest. Als het dan in deze gelimiteerde truck bevalt zullen deze zaken ook doorgevoerd worden naar normale productie-trucks.

De Trakker is voorzien van Cursor 8 en Cursor 13 liter motor van Fiat Powertrain Technologies en hebben een vermogens van 310 tot en met 500 pk. Hoewel dat waarden zijn die ook nog wel in sommige auto’s terug te vinden zijn is het koppel voor de gemiddelde autobestuurder niet voor te stellen: 1.300 tot 2.300 Nm! Schakelen kan met handgeschakelde varianten met 9 t/m 16 versnellingen, automaten zijn er ook (12 – 16 verzetten).

Er zijn talloze varianten van schokbrekers en er is ABS met speciale off-road instellingen aanwezig. Alle 502 Trakkers zijn gespoten in Dakar groen en zijn uitgevoerd met een Active Day cabine.

You may also like

One comment

  • Frank 21 april, 2012   Reply →

    Ik ben wel benieuwd naar welke zaken er worden uitgeprobeerd op deze trucks. Meldt het persbericht deze ook?

Leave a comment