Jacques Villeneuve eert vader in Ferrari 312T4

Op 8 mei 2012 is het precies 30 jaar geleden dat Gilles Villeneuve bij een tragisch ongelijk tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Zolder om het leven kwam. Ter nagedachtenis van die treurige gebeurtenis zal zoon Jacques op 8 mei 2012 enkele ronden over het circuit van Fiorano rijden met de auto waarmee pa Villeneuve in 1979 tweede werd in het kampioenschap.

Voor Ferrari-testrijder Andrea Bertolini ging hiermee een wens in vervulling, want hij was de persoon die moet kijken of de Ferrari 312T4 helemaal klaar is voor de rit die Jacques Villeneuve over enkele weken zal maken. Voor Bertolini is dit overigens bijna dagelijkse kost, het was al zijn 283ste ‘shakedown’ in een historische Ferrari.

Gilles Villeneuve werd in 1979 tweede in het F1-kampioenschap en wist samen met teamgenoot Jody Scheckter de constructeurstitel voor Ferrari in de wacht te slepen. Amper drie jaar later verloor Gilles het leven tijdens de kwalificatie van de grote prijs van Zolder.

Tot slot nog even een filmpje met wat hoogtepunten van Gilles Villeneuve. De crash is ook wel op youtube te vinden maar onderstaande beelden vinden we mooier…

You may also like

Leave a comment