Keurige vijfde plek voor Mika Salo bij Superstars

Het was koud, vreselijk nat en donker toen we gisteren aankwamen op het circuit van Spa-Francorchamps. Afgelopen weekend werd daar de zesde race van het Superstars kampioenschap verreden, waarbij ook Mika Salo en Mauro Cesari hun Maserati Quattroporte over het kletsnatte circuit mochten sturen.

Mika Salo reed zijn tweede race dit seizoen en deed dat verbazingwekkend goed. Niet dat een vijfde plek nou voor eeuwige roem zorgt, maar de Maserati’s waren behoorlijk in het nadeel van de Audi’s (met vierwielaandrijving) en in mindere mate de Mercedessen. Toch wist Salo zijn Quattroporte op een vijfde plek te laten staan, achter de twee Audi’s die oppermachtig waren en twee Mercedessen die de drietand van Salo maar amper achter zich wisten te houden. Cesari had meer moeite met de weersomstandigheden en kwam niet verder dan de middenmoot.

Het was een prachtig spektakel om te zien, hoewel we de paraplu geen seconde aan de kant hebben hoeven leggen. Het gebulder van de dikke achtcilinders was een genot voor het gehoor. Omdat Maserati-coureur Johnny Herbert deze race niet mee deed kon hij helaas niet verder stijgen op de ladder en staat hij nog op de tiende plek in het kampioenschap.

DRIVERS’ STANDINGS (top-3): 1. Vitantonio Liuzzi (Mercedes-Benz) 149; 2. Johan Kristoffersson (Audi) 130; 3. Thomas Biagi (BMW) 127; Johnny Herbert (Maserati) 36; Christian Klien (Maserati) 32; Mika Salo (Maserati) 30.

You may also like

Leave a comment