Klassieker van de week: Autobianchi A112

autobianchi-a112-1

Hey, dat is toevallig! Gisteren plaatsten we nog een bericht over de KNAC Tocht der Honderd met een dergelijk apparaat en vandaag is het de Klassieker van de week! Nee, toeval is dat niet. Het autootje was zo in onze bovenkamer blijven hangen dat we vandaag nog even lekker aan het speuren gingen naar dergelijke A112’s.

Je kent het vast: je komt ergens een leuke klassieker tegen en kunt het niet laten om ’s avonds even te zoeken op marktsites of er nog iets dergelijks te koop staat. De eerste site die we meestal aandoen is Marktplaats, vooral vanwege het gebruiksgemak en vaak leuke particuliere advertenties. Helaas kregen we bij de zoekterm ‘A112’ nul op het rekest en zo vervolgden we de zoektocht op de Italiaanse verkoopsite Subito.it.

autobianchi-a112-2

Het aanbod van A112’s in Italië is nog riant, al is bij een groot deel van de ruim 500 exemplaren ‘opknappen’ het eerste dat je te binnenschiet als je de foto’s bekijkt. Heb je een budget van ergens tussen de 3.500 en het dubbele dan kun je een serieus mooie Autobianchi in de wacht slepen. Daarbij vermelden we uiteraard voor de duidelijkheid dat we nu puur oordelen op basis van de foto’s. Dorpels die onder de lak en plamuur bestaan uit kranten en toiletpapier (voor de mooie afwerking) zijn vaak niet te herkennen.

autobianchi-a112-3

Voor het genoemde budget kun je kiezen uit vroege modellen met mooie smalle bumpertjes tot latere, stoere Abarths. We vonden echter maar weinig auto’s in het prachtige gele kleurtje dat we bij de KNAC-rit zagen. Tot we bij de wat duurdere exemplaren belandden.

autobianchi-a112-4

Je bent tijdens het lezen al langs de foto’s gekomen, zodat we je niet meer hoeven te vertellen dat het een prachtige vroege A112 is met de smalle, chroombumpers en een lekker ‘kaal’ dashboard dat grotendeels in de carrosseriekleur is gespoten. Volgens de aanbieder is de auto altijd in handen van dezelfde eigenaar geweest en heeft hij altijd binnen gestaan. Dit afgezien van de kilometers dat hij werd gebruikt natuurlijk, nog geen 60.000 volgens de advertentie.

autobianchi-a112-5

De Autobianchi zou nooit gerestaureerd en 100 procent origineel zijn. Kijken we naar de 903 cc viercilinder dan kan dit maar zo kloppen, ook al is het kleine blokje amper te zien onder het luchtfilter. De A112 staat in de buurt van Milaan, voor een vraagprijs van € 8.000. Niet de goedkoopste, wél eentje met bekende historie en ja, ga je er zo’n auto restaureren dan ben je vrijwel zeker echt meer kwijt. De advertentie vind je HIER.

You may also like

7 comments

 • Michel 11 juni, 2013   Reply →

  Waanzinnig ding! In Nederland inderdaad erg zeldzaam, zelfs op evenementen zie je ze amper, helemaal die vroege!

 • Jurgen Torgensen 11 juni, 2013   Reply →

  Leila autotje was ooit mijn eerste auto.

 • Anne 12 juni, 2013   Reply →

  OH! Exact dezelfde had ik als eerste auto. Man, wat een lekker karretje was dat. Fel, knus, lawaaierig en hoeken dat dat ding wilde, niet normaal. Tilde vaak enthousiast een achterwieltje op als het wat te hard ging. Helaas gaf ook hier vergaande roestvorming een wat abrupt einde aan de lol. Denk er toch met veel plezier aan terug want ja, eerste autootje hè…

 • patrick 4 juli, 2013   Reply →

  Heb in april nog een gekocht van de 1e serie , is al vanaf 2000 in nederland . Is niet zo mooi als deze hierboven maar is wel goed . Was 30 juni op Zandvoort tijdens Italie a Zandvoort .
  Hij past mooi in de verzameling , heb ook nog een A111 en een Primula . Deze zijn wel orgineel op Nederlands kenteken en waren ook op Zandvoort te zien .

 • Patrick 16 juli, 2013   Reply →

  goedemorgen,

  ik heb nu een Ritmo cabrio, maar wil graag weer een Autobianchi / Lancia A112 abarth.
  wie o wie heeft een website voor me zoals auto trader of marktplaats in Italie?
  ik hoor graag.

  ruilen tegen mijn Ritmo mag ook 🙂

  • Anne 2 oktober, 2013   Reply →

   Sorry voor late reactie maar probeer het eens op subito.it , een soort van Italiaanse Marktplaats. Is dus ook (helaas) alleen in het Italiaans… 😉

 • rj 3 oktober, 2013   Reply →

  Beste Patrick

  Ik heb er een te koop voor je , zie mijn site autovanreeuwijk.nl

  24 extra afbeeldingen beschikbaar

Leave a comment