Klassieker van de week: Ferrari 365 GT4

Wij hebben er wel een zwak voor, die klassieke Ferrari’s uit de jaren ’70 en ’80. Uiteraard voor exclusieve toppers die iedereen wel kent, maar vooral ook voor de minder bekende modellen. Auto’s als de 308 GT4 Dino en deze 365 GT4 zorgen bij ons steeds weer voor veel enthousiasme. Het exemplaar dat we bij Via Marco aantroffen vinden we zo fraai dat we er maar even het stempel ‘Klassieker van de week’ op drukken.

Deze 365 GT4 is geboren in 1976 en daarmee is het één van de laatste exemplaren van dit model. In dat jaar werd de 365 namelijk vervangen voor de 400 die, afgezien het typeplaatje, voor niet-experts maar lastig is te onderscheiden van zijn voorloper. Die 400 werd vervolgens in de jaren ’80 weer vervangen voor de 412 die er nog steeds hetzelfde uit zag.

De 365 GT4 werd ontworpen door Pininfarina en gebouwd op het aangepaste onderstel van de ‘Daytona‘. Onder de lange motorkap werd een 4,4 liter metende V12 geplaatst, die een vermogen leverde van 320 pk. Van dit origineel Nederlandse exemplaar zullen de meeste daarvan nog wel in leven zijn want deze 364 GT4 heeft net 84.000 kilometer achter de kiezen, wat bij goed onderhoud niet veel hoeft te zijn

De tekst van aanbieder Via Marco: Origineel Hollands geleverde 365GT4 in zeer smaakvolle kleurstelling, lichtblauw metallic met donkerblauw leer. Het betreft hier een 365 die echt alle service en onderhoud in de afgelopen 2 jaar heeft ondergaan (facturen aanwezig). Een indrukwekkend rijdende Ferrari! Met 4.4ltr motor en 340pk met carburateurs een garantie voor ruim voldoende vermogen met een geweldige sound.  Een van de weinige Ferrari’s die toch nog enigzins betaalbaar is ondanks het geringe bouwaantal van 470 exemplaren. Voorzien van de legendarische 365 motor met carburateurs en de fraaie knock-off velgen en uiteraard een handgeschakelde versnellingsbak wellicht de laatste “klassieke” V12 van Ferrari. Dit exemplaar is geweldig geconserveerd gebleven en is dus ongerestaureerd in zeer goede originele conditie. Ook het donkerblauw lederen interieur is geheel origineel en heeft een fraai patina. In deze conditie en uitvoering een unieke automobiel en een subliem rijdende 365GT4.

Meer over deze Ferrari 365 GT4 vind je op de website van Via Marco.

You may also like

Leave a comment