Klassieker van de week: Lancia Aurelia B20GT

Schud mij midden in de nacht wakker en vraag wat de mooiste klassieker is, dan is de kans vrij groot dat ik roep ”lancia Aurelia B20GT. Een ongeëvenaarde puurheid en stijl komen samen in de coupé die in 1951 gepresenteerd werd en op het verkorte chassis van de berlina stond. De Coupé werd ontworpen door Ghia en gebouwd door Pininfarina. Het ontwerp op zijn beurt was duidelijk gebaseerd op dat van de berlina, die ontworpen was door Vittorio Jano, een jaar eerder.

De coupé was, in tegenstelling tot de berlina, meteen al voorzien van een tweeliter motor. Niet zomaar eentje, het was voor het eerst dat er een V6 in een productieauto kwam te liggen. De transmissie was een transaxle constructie, dus met een tegen het differentieel geblokte (vier)versnellingsbak. Tijdens het introductiejaar wist de B20GT meteen al de handen van de liefhebbers op elkaar te krijgen met een tweede plaats tijdens de Mille Miglia, met een vrijwel standaard auto.

In de jaren die volgden werd aan de auto meerdere malen het nodige verbeterd en dat resulteerde in zes ‘series’. Dit exemplaar is er eentje van de vierde serie. In vergelijking met de ‘serie 1’ zijn vooral de iets kleinere koplampen een opvallend kenmerk. Onder de kap was inmiddels een wat grotere V6 te vinden, met een inhoud van 2.451 cc, origineel goed voor 118 pk en een top van 185 km/u.

Het exemplaar dat je op deze pagina ziet is volledig gerestaureerd en daarna prachtig op de foto gezet. De eigenaar bracht zijn (al keurig ogende auto) naar Thornley & Kelham om hem daar compleet te laten strippen en in nieuwstaat te laten brengen. Hij had ook nog wel wat wensen die terug te vinden zijn in het interieur en onder de motorkap. Drieduizend werkuren (en een fikse rekening) later kon de Aurelia worden opgehaald.

Aan de wens van een snelle straatauto werd gehoor gegeven door de nodige modificaties door te voeren die de auto niet alleen sneller hebben gemaakt, maar ook een prachtige uitstraling hebben gegeven, met respect voor het origineel. Zo zien we Nardi carburateurs, andere nokkenassen, verbeterde koeling, een Nardi motorkap (met luchtinlaat), een heerlijk interieur met kuipstoelen en een pook die verhuisde van de stuurkolom naar de vloer. Borrani stalen wielen maken het plaatje af.

De eerder genoemde Nardi carburateur-setup (2 x Weber 40DCZ5) en nokkenas zorgen er met een lichter vliegwiel voor dat de bloedmooie Lancia tot flinke prestaties in staat is. Op de testbank schopte de Aurelia het tot 134 pk aan het vliegwiel. We hoeven er vermoedelijk al niet meer bij te zeggen dat alles – van motor tot transmissie en ophanging – tot de laatste schroef uit elkaar is geweest.

[nggallery id=91]

Meer informatie is te vinden op de website van Thornley & Kelham.

You may also like

2 comments

Leave a comment