Lamborghini Aventador met helft van cilinders

Wat Alfa Romeo kan met twee cilinders kunnen wij met 6 stuks. Dat moeten ze bij Lamborghini gedacht hebben toen ze op het idee kwamen om de dikke 12 cilinder in de Aventador te halveren. Dat trouwens niet prmanent, want in tegenstelling tot bij de Alfa Mito liggen de twaalf allemaal nog achter de voorstoelen, maar worden ze alleen met z’n allen benut als ze ook echt nodig zijn. Lamborghini gaat de V12 van de Aventador namelijk uitrusten met cilinderuitschakeling.

In de praktijk betekent dit dat wanneer er niet zo heel erg veel gevraagd wordt van de top-Lambo het blok slechts de helft van de cilinders gebruikt. Eigenlijk hardstikke logisch want als je met je Aventador door Amsterdam hobbelt, moet het ook best met wat minder vermogen kunnen. De VAG-groep (waar Lamborghini onder valt) past het zelfde trucje toe op de Volkswagen Polo en op de Audi S8.

Lamborghini is de dealers al aan het inlichten. Vanaf het komende modeljaar (2013) dat over enkele maanden van start gaat, zal de cilinderuitschakeling een feit zijn. Bij een tempo van 130 kilometer per uur is er 20% besparing wat betreft brandstof en emissies. De gemiddelde uitstoot daalt van 398 naar 370 gram CO2 per kilometer en dat betekent in Nederland een flinke besparing: € 6.677 aan BPM.

Ben je niet gediend van een zespitter in je Aventador dan selecteer je gewoon de Corsa-stand (sport modus) en zijn alle twaalf cilinders voortdurend aan het brullen.

You may also like

Leave a comment