Lamborghini schaaft nog een keertje Gallardo bij

Op de autotentoonstelling van Parijs introduceert Lamborghini de nieuwe Gallardo line-up. Bij de vierwielaangedreven LP 560-4 vallen het nieuwe front en de gewijzigde achterzijde op. Nieuw in het gamma zijn de Edizione Technica-uitvoeringen van de LP 570-4 Superleggera en Spyder Performante. 

De Gallardo is de meest verkochte Lamborghini in de historie van het merk. Om het aantal van 13.000 verkochte exemplaren nog wat verder op te krikken krijgt de Gallardo nog een keer een update. De LP 560-4 is herkenbaar aan een nieuwe voor- en achterzijde. Althans, nieuwe bumpers die voor een frissere look moeten zorgen. Ook de 19″ wielen hebben een nieuw ontwerp en zijn uitgevoerd in matzwart met gepolijst zilver. Als je bij het aanvinken van de opties ook nog voor het Style Package kiest worden de voorspoiler, luchtroosters en diffusor in hoogglans afgewerkt.

[nggallery id=73]

Nieuwe Gallardo LP 570-4 Edizione Technica
De Edizione Technica-uitvoeringen van de LP 570-4 Superleggera en LP 570-4 Spyder Performante zijn door hun hoge prestaties en puristische uiterlijk de absolute topmodellen van de Gallardo-lijn. Ze beschikken standaard over een vaste achterspoiler en een remsysteem met carbon-keramische schijven. Door consequente gewichtsbesparing bedraagt de vermogens/gewichtsverhouding nu 1:2,35 – de maatstaf in dit segment.

Voor de Edizione Technica-modellen zijn optioneel drie exclusieve kleurcombinaties beschikbaar. Daarbij zijn gedeeltes van het dak, de A-stijlen en luchtroosters uitgevoerd in een contrastkleur. De mogelijkheden: matzwart of matwit met oranje contrasten en oranje met matzwarte contrasten. Dankzij het ‘Ad Personam’-programma kan ook de meest individuele klantenwens worden ingevuld.

De nieuwe Gallardo LP 560-4 en Gallardo LP 570-4 Edizione Technica-modellen worden nog dit jaar op de markt verwacht. De Gallardo LP 550-2 modellen met achterwielaandrijving blijven ook leverbaar.

You may also like

Leave a comment