Lancia Delta klaar voor 2014

lancia-delta-2014-1

De jaren beginnen te tellen voor de Lancia Delta, die sinds 2008 op de markt is. Voor dit jaar heeft Lancia daarom de nodige aanpassingen doorgevoerd, die grotendeels bekend voorkomen van de Delta S by Momodesign. Met deze kleine updates moet de fraaie middenklasser klaar zijn voor het nieuwe jaar.

Aan de buitenzijde zijn de volledig in kleur gespoten bumpers, die hun intrede deden op de eerder genoemde ‘Momo-Delta’, nu standaard. Een nieuwe kleur, genaamd Grigio Antracite, is toegevoegd aan het kleurenpalet. Aan de achterzijde completeert een dubbel uitlaatje op alle versies de nieuwe look.

lancia-delta-2014-2

De meest prettige aanpassing vinden we terug in het interieur. De zilvergrijs gespoten delen op het dashboard zijn voortaan in glanzend zwart uitgevoerd, wederom zoals we dat kennen van de S by Momodesign. Het geheel oogt, wat ons betreft, een stuk chiquer.

lancia-delta-2014-3

In Italië krijgt men ter introductie van de vernieuwde Delta een speciale uitvoering, de MY14 Opening Edition. Deze versie is uitgevoerd met het zeer riante panoramadak, in glanzend zwart. De Italianen krijgen weer een breed motorenaanbod, in Nederland zal de keuze wat minder riant zijn. Zodra de Nederlandse versies bekend zijn, vind je dat hier uiteraard terug.

lancia-delta-2014-4

You may also like

3 comments

 • Thomas 3 januari, 2014   Reply →

  Zwarte hemelbekleding zou de auto helemaal afmaken.
  Prachtig kleurtje overigens, dat blauw/paars achtige. Ik ben alleen bang dat Lancia niet meer dan 10 Delta’s gaat verkopen. Niet omdat de motorisering niet goed is, of in zijn geheel de gehele auto, maar omdat een Nederlander eerst naar zijn portemonnee (bijtelling, leaseprijs) kijkt en vervolgens eerst de bekende merken afstruint. Jammer, want het blijft een prachtige auto.

 • marjolein 7 januari, 2014   Reply →

  Zeer mooie auto!

 • Bird 9 januari, 2014   Reply →

  Pleister op een houten been… De naam Delta onwaardig!

Leave a comment