Leuker dan Dalmatiërs: 101 Ducati's

Ja, AutoItalia.nl is een website over Italiaanse auto’s, maar af en toe maken we een zijsprongetje. Bij het zien van dit soort plaatjes kunnen we ons niet inhouden en vermoedelijk zullen er meer liefhebbers van vierwielers zijn die ook dit erg kunnen waarderen. 101 Ducati’s – de herinnering aan de film 101 Dalmatiërs dringt zich op – gaan tegelijkertijd de verkoop in en zelfs na een uur door het aanbod te hebben gebladerd, hebben we nog steeds onze favoriet niet kunnen kiezen.

Op twee na zijn alle motorfietsen van Ducati-dealer, coureur en testrijder Carlo Saltarelli. Een gigantische collectie die nu bij RM Auctions de verkoop in gaat. Het zal niet zo zijn dat Saltarelli de Duc’s verkoopt door het nieuws dat Audi het Italiaanse merk koopt, maar toevallig is het wel. Twee andere motoren zijn van Ducati Corse, de ex-Stoner Desmosedici MotoGP racer en een bijna identiek exemplaar van meneer Rossi. Die laatste is op zich al bijzonder genoeg voor de nodige aandacht, want het is de eerste ex-Rossi motor die de verkoop in gaat.

Tussen de 101 motoren die stuk voor stuk niet misstaan in een willekeurige huiskamer zit een gigantische diversiteit met vroege, vooroorlogse fietsen tot recente racers, van schitterende straatlegale Desmo’s uit de jaren ’70 tot ‘het echte werk’ waarmee onder andere Mike Hailwood kilometers gemaakt heeft. Geschatte prijzen variëren van een mille of drie tot het honderdvoudige.

Lekker met een kopje koffie door het aanbod bladeren? Dat kan HIER.

You may also like

Leave a comment