Maserati Quattroporte door de jaren heen

Het zal je als liefhebber van Italiaanse auto’s niet ontgaan zijn: vorige week presenteerde Maserati haar nieuwe vlaggenschip, de Quattroporte VI. Inmiddels zijn we toe aan de zesde generatie van de stijlvolle sportsedan. Een mooi moment om de voorgaande modellen in Quattroporte-tempo op de rij te zetten.

Maserati Quattroporte I
1963-1966, eerste serie
De eerste Maserati werd gepresenteerd in 1963. De auto werd ontworpen door Pietro Frua die inspiratie opdeed bij de speciale 5000GT die werd gebouwd voor Aga Khan in 1961. De grote berlina kon worden geleverd met 4 of 5 zitplaatsen. Met een dikke 4.2 V8, die werd gevoerd door vier Weber 38 DCNL5 carburateurs, leverde 256 pk, een vermogen dat in die tijd maar weinig auto’s wisten te produceren. Het was ’s werelds snelste sedan; afhankelijk van de transmissie haalde de Italiaan een topsnelheid van 210 tot 230 kilometer per uur.

Maserati Quattroporte I
1966-1970, tweede serie
Om het gelijk ingewikkeld te maken kwam er van de eerste Quattroporte een tweede serie. Deze was te herkennen aan de dubbele koplampen die vanaf 1966 te vinden waren op de QP. De hoogwaardige DeDion achteras werd vervangen door een starre achteras met bladveren. De 4.2 liter metende krachtbron werd vergroot naar 4.7 liter waarmee het vermogen steeg tot 286 pk.
De productie van de Quattroporte stopte in 1970. Van de eerste serie werden in totaal 772 exemplaren gebouwd, allemaal bij Vignale. Tot de klanten behoorden Prins Rainier III en acteurs als Peter Ustinov, Marcello Mastroianni en Anthony Quinn.

Maserati Quattroporte II
1974-1978
De tweede serie is wellicht de minst bekende van de Quattroporte-reeks. Het bijzonder ontwerp kwam van de hand van Marcello Gandini, destijds werkzaam bij Bertone. Deze reeks werd in samenwerking gebouwd met Citroën en stond, wellicht niet zo vreemd, op een vergroot Citroën SM platform. In tegenstelling tot de eerste Quattroportes werd de tweede serie voorzien van voorwielaandrijving, net als de Franse coupé dus. Ook de gorgelende V8 moest wijken, in dit geval voor een 3.0 V6 die ook in de SM werd gelepeld. Het vermogen zakte daardoor terug naar 187 pk en de topsnelheid was daardoor ook niet meer wat het geweest was: 200 km/u.
Na een jaar in productie te zijn geweest werd de motorinhoud vergroot naar 3.2 liter, waarna het vermogen op 197 pk uit kwam. Toch zorgde ook dat niet voor fantastische prestaties als je bedenkt dat de Quattroporte II en gewicht van goed 1.600 kg in de schaal legde. Niet veel later liep de samenwerking met Citroën stuk. Daarmee kwam er al snel een eind aan de tweede serie Quattroportes, na een productie van niet meer dan 13 stuks.

Maserati Quattroporte III
1979-1990
Het was voor Maserati wel duidelijk dat het terug moest naar de oorsprong van de Quattroporte als het weer een succesvol model moest worden. De tekentafel voor de derde serie stond bij ItalDesign’s Giorgetto Giugiaro. Looks die weer Maserati-waardig waren, met twee krachtige V8-motoren (4.2 en 4.9). Eigenlijk was alles weer bij het oude want de topsnelheid hing weer tussen de 215 en 230 km/u, niet onaardig voor een auto van meer dan 5 meter lang, bijna 2 meter breed en ruim 2.000 kg zwaar.
De 4.9 was de meest succesvolle motor en in 1981 kwam de 4.2 zodoende te vervallen. Een extra krachtige 4.9, genaamd Royale, werd aan het gamma toegevoegd en leverde 296 pk.
Oude kopers kwamen weer massaal terug; er werden 2.141 exemplaren van de derde serie gebouwd.

Maserati Quattroporte IV
1994-2001
Na een Quattroporte-loze periode van vier jaar werd in 1994 de nieuwe sedan gepresenteerd. Maserati was inmiddels in handen van de Fiat Group en er kon weer een nieuw model op de markt worden gebracht. Marcello Gandini (die van de tweede serie inderdaad) kreeg een nieuwe kans om een succesvolle Quattroporte te ontwerpen. Niet voor niets want inmiddels had hij legendarische auto’s als de Lancia Stratos, Lamborghini Countach, Urraco, Espada en Bugatti EB110 op zijn naam staan.
De ‘IV’ was min of meer gebaseerd op de 430, de vierdeurs-versie van de Biturbo. Wederom lag er een V6 in het vooronder maar deze keer zorgden twee turbo’s voor een passend vermogen. De ‘geblazen’ 2.8 V6 kwam namelijk op 280 pk. Speciaal voor de Italiaanse markt kwam er ook een 2.0 V6 die, gek genoeg, meer vermogen had (283 pk).
Beide varianten haalden een top van 255 kilometer per uur. In 1996 kwam er een nog krachtiger 3.2 V8 twinturbo die zijn oorsprong vond in de Shamal. Met 330 pk haalde deze versie een top van 270 km/u! Let wel, dit is inmiddels zestien jaar geleden!
In 1997 werd Maserati door Fiat overhandigd aan Ferrari, die de Quattroporte op honderden punten verbeterde. Dat was genoeg om de auto daarna als Quattroporte Evoluzione door het leven te laten gaan. Totaal werden er 2.883 exemplaren geproduceerd.

Maserati Quattroporte V
2004-2012
In 2003 was het tijd voor de vijfde serie Quattroporte waarvan ‘we’ binnenkort afscheid gaan nemen. Toen de auto in 2003 werd gepresenteerd op de IAA in Frankfurt vielen veel monden open van verbazing vanwege de schitterend ontworpen carrosserie van de hand van Pininfarina.
De motorisatie werd door het eerst verzorgd door Ferrari. Dat betekende dat er nu een heerlijke 4.2 V8 met 394 Ferrari-paardenkrachten onder de kap te vinden waren. Die werden voor het eerst via een transaxle-transmissie op het asfalt losgelaten,  wat voor een betere gewichtsverdeling zorgde. Het sprintje naar de honderd dook onder de zes seconden en de topsnelheid lag op 269 kilometer per uur.
In eerste instantie werd er een semi-automatische versnellingsbak van Ferrari gebruikt. In 2007 werd deze, vanwege het niet al te soepele schakelen en wat andere problemen, vervangen voor een automatische versnellingsbak van ZF met zes versnellingen.
De Quattroporte ‘zonder toevoegingen’ kreeg in 2005 gezelschap van de Sport GT. Een sportievere ophanging, een aangepaste transmissie, meer uitlaatgeluid en een aangepast interieur zorgden samen met 20″ wielen voor een sportiever voorkomen.
Het kon natuurlijk nog lekkerder en dus kwam in 2009 de GT S met een 440 pk sterke 4.7 V8. Deze versie is één van de meest begeerlijke sedans die er op de markt zijn.

Maserati Quattroporte VI
2013
Enkele dagen geleden is de nieuwste Quattroporte gepresenteerd door Maserati. Daarover lees je HIER meer.

You may also like

3 comments

  • Michel 12 november, 2012   Reply →

    De serie 4 alstublieft! Een Evo! De klassieke Maserati-uitstraling maar wel sportwagen prestaties, ideale combinatie! Andere sla ik ook niet af natuurlijk maar als er gekozen mag worden: donkerblauwe Evo!

    • Fred 14 november, 2012   Reply →

      Krijgen we mooi geen ruzie Michel, doe mij de ‘drie’ maar, lekker klassiek en robuuste uitstraling, al zal dat robuuste wel vooral de uitstraling zijn.. 🙂

Leave a comment