Maserati Quattroporte: motoren en prestaties

Maserati liet bij de presentatie van de splinternieuwe Quattroporte nog niets los over de motorisatie van het nieuwe vlaggenschip. Even later lekte al snel uit dat er sprake was van een vermogen van zo’n 530 pk. Nu, enkele dagen later, zijn de vermogens en prestaties van de benzinemotoren bekend.

Beide motoren, zowel de V6 als de V8, zullen gebouwd worden bij Ferrari in Maranello en voorzien worden van twee turbo’s, zoals we dat graag zien bij Maserati’s natuurlijk. De ‘lichtste’ motor van de twee, de 3-liter V6, heeft een vermogen van 410 pk. Niet lullig en 10 pk sterker dan de Porsche Panamera S, een directe concurrent. Met die 410 trappelende Ferrari-paarden vliegt de Quattroporte in 5,1 seconden naar de 100 km/u (Porsche: 5,4). De topsnelheid is pas bereikt bij 285 km/u. Dat laatste is dan weer 2 kilometer rapper dan de duitse sedan. Deze cijfers zijn nog niet eens de meest gunstige want het gaat hier om de achterwielaangedreven versie. Bij de variant met vierwielaandrijving ben je nog ietsje sneller bij de 100 (4,9 s.) en ligt de topsnelheid door het iets hogere gewicht 1 km/u lager.

Gaan we nog een trapje hoger, komen we bij de, ongetwijfeld fenomenaal klinkende, V8 die een inhoud heeft van ruim 3,8 liter. De eerder genoemde 530 pk blijken inderdaad de kloppen en dus overeen te komen met het getal op het kenteken van de Drietand. De achterwielaangedreven V8 schiet in 4,7 seconden naar 100 en heeft de topsnelheid op 307 kilometers in een uur liggen. Daarmee is het de concurrent van de Porsche Panamera Turbo die 500 pk heeft.

[nggallery id=79]

Beide motoren worden gekoppeld aan een automatische versnellingsbak van ZF. Cijfers van de dieselmotor hebben we nog niet, maar die volgen ongetwijfeld spoedig. Ook kunnen we in een later stadium een nog snellere variant verwachten die de Porsche Panamera Turbo S met 550 pk ongetwijfeld naar de kroon gaat steken.

You may also like

Leave a comment