Maserati test GranTurismo voor Trofeo 2012

De nieuwe Maserati Trofeo MC World Series staat in de startblokken. Voor het derde jaar heeft Maserati’s racecup een aantal belangrijke veranderingen ondergaan, waarvan de racekalender de grootste is. In 2012 worden de grenzen van Europa overschreden met ook races op de Infineon Raceway in Sonoma, Californië, en op het F1 circuit in Shanghai, China. 

Maserati neemt de volledige organisatie van het kampioenschap op zich. Het ‘all-inclusive’ formaat is bedoeld voor gentleman coureurs en degenen die volbloed sportwagens willen rijden van een merk dat al geruime tijd met de autosport wordt geassocieerd.

Het seizoen 2012 gaat dit weekend officieel van start met tests in Vallelunga. Tijdens de twee testdagen komen zo’n veertig coureurs uit twaalf landen in actie om de nieuwe auto te testen. Ze zijn afkomstig uit Italië, Denemarken, Nederland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Duitsland, Monaco, San Marino, Hongarije en de Verenigde Arabische Emiraten. Op dit moment staan twintig equipes ingeschreven waaronder drie teams: AF Corse, Swiss Team en Konvex Racing.

De eerste ronde in de serie wordt op 20 mei op het circuit van Jarama, Spanje, verreden, gevolgd door Portimão, Portugal op 3 juni. Op 24 juni staat Imola (Italië) op het programma. Op 23 september komen de Maserati’s in Amerika in actie, en op 4 november in Azië.

De GranTurismo MC heeft een nieuwe aerodynamische bodykit gekregen, terwijl het gewicht verder is teruggebracht. Tijdens wintertests is gebleken dat de Maserati’s nog sneller zijn geworden.

Alle auto’s zijn door een professioneel team van engineers geprepareerd die ervoor hebben gezorgd dat alle coureurs onder gelijke omstandigheden rijden met identieke auto’s. Privé-teams kunnen ook meedoen, waarbij de auto moet voldoen aan de homologievoorschriften van Maserati.

Het inschrijfgeld voor de Trofeo-serie bedraagt €110.000, plus het inschrijfgeld voor de race en de kosten van de testsessies. €70.000 (exclusief fees) zijn de kosten voor de vier Europese evenementen. Privé-teams zijn €35.000 (exclusief fees) verschuldigd voor het gehele kampioenschap en €25.000 (exclusief fees) voor alleen de Europese ronden. Kortom: het gaat wat verder dan ‘even voor de hobby’.

Aan het testprogramma neemt ook een Maserati GranTurismo MC Trofeo GT3 van Swiss Team deel. Dit team heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de Trofeo 2012 kit.

Partners en officiële leveranciers van de Maserati Trofeo MC World Series zijn Pirelli, Sparco, Bower & Wilkins, Maserati Time, Kuehne + Nagel, Audes, Performance 1 en Bontour.

You may also like

Leave a comment