Mazzanti Evantra vanaf voorzien van V8

Mazzanti-Evantra-V8

Het Italiaanse Mazzanti heeft een upgrade gedaan aan de Evantra. De ‘subtiel’ gestileerde sportwagen was tot nu toe voorzien van een zescilinder boxer met ruim 600 pk, maar vanaf 2013 is er een V8 in het apparaat te vinden. Bijna 100 pk komt er bij waardoor het totaal nu uitkomt op 701 pk en 848 Nm.

antas_v8_gt_voorkantVoordat we verder gaan vliegen we even door de korte historie van Mazzanti heen zodat je helemaal bij bent over het merk uit Toscane. Het begon allemaal in 2006 toen Mazzanti Automobili op Top Marques in Monaco haar eerste model tentoonstelde, de Antas. De bijzonder styling is natuurlijk het eerste wat iedereen opvalt, waarbij de voorzijde nog enigszins strakke vormen mee heeft gekregen. Echt mis gaat het in onze ogen bij de achterkant waar een mix van de Bugatti 57C Atalante (‘fastback’) en wat Koreaanse coupés voor de inspiratie lijkt te hebben gezorgd.

De V8 (van Maserati) zorgt er voor dat de gemiddelde medeweggebruiker niet lang naar die achterzijde hoeft te kijken, want met 310 pk en een top van 270 km/u is hij snel uit het zicht verdwenen.

Faralli__Mazzanti-Antas_mp683_nice-pict

Je zou zeggen dat 603 pk in een exclusieve sportwagen van 1.200 kg voor iedereen wel toereikend is, maar kennelijk moest het bij Mazzanti nog een stukje extremer. Het Italiaanse merk brengt zijn exclusieve Evantra nu een stapje hogerop met een 701 pk / 848 Nm sterke V8.

Vulca_S_01

Na de Antas was het even later tijd voor de Vulca S, het model dat je hierboven ziet. In het begin uitgerust met een V12, later voorzien van een V10 van BMW. Wederom zorgt een bijzondere vormgeving er voor dat de Mazzanti niet snel wordt verward met andere sportwagens van Italiaanse makelij, maar het oogt bij de Vulca S al ietsje beter in proportie dan bij de Antas.

In 2011 verscheen een derde model, de Mugello. Deze werd later omgedoopt tot Evantra en zoals gezegd voorzien van een zescilinder boxer met 603 pk. Dat motorblok heeft nu dus plaats gemaakt voor een grote jongen, een 7 liter metende Corvette Z06 krachtbron die niet de originele 512 pk levert, maar is getuned naar 701 pk.  Zonder turbo, aldus Mazzanti.

[nggallery id=105]

0-100 doet de 4,33 meter lange Italiaan in 3,2 seconden, mede door de fikse grip die de 305/25 R20 banden leveren.  Het gewicht blijft hangen op 1.300 kilogram. Volgend jaar april is de Evantra V8 te zien op Top Marques, we zijn benieuwd wat voor motor er tegen die tijd in hangt.

You may also like

Leave a comment