Mille Miglia 2013 vandaag van start (met paraplu's)

overlay

Vandaag is het zo ver. De Mille Miglia gaat van start en vanavond zal het in Brescia weer één groot feest zijn als de deelnemers hun pré-1957 bolides de sporen zullen geven vanaf de Viale Venezia. Dit zal rond 18.45 plaatsvinden om via Verona, Vicenza en Padova richting Ferrara te rijden.

Morgen is het vroeg dag voor de ruim 400 equipes, er wordt vóór achten gestart om tegen lunchtijd te arriveren in Sansepolcro (Arezzo). Als de broodjes achter de kiezen zijn toert men verder richting Rome waar rond 21.00 de eerste deelnemers verwacht worden bij Castel Sant’Angelo.

Zaterdag vindt vervolgens de monstertocht naar het Noorden plaats, waar men tegen 22.00 aankomt in Brescia op dezelfde plek als waar men gestart is.

Inmiddels zijn de eerste video’s vanaf Piazza Loggia op Youtube te vinden. We zijn op álles jaloers, behalve het weer. Helaas zijn de paraplu’s niet te tellen in de video, het is nat in Brescia.

De Mille Miglia vanuit je luie stoel volgen? Dat kan VIA TWITTER en VIA YOUTUBE. Uiteraard kun je ook even een kijkje nemen op de website van de Mille Miglia.

Tot slot nog even een kaart van het spektakel.

cartina_low

You may also like

2 comments

  • alfista 4 juni, 2013   Reply →

    Het was ’s ochtends inderdaad even nat ja, maar ’s middags klaarde het weer op en heerlijk weer. De gegeven tijden kloppen niet, de deelnemers zijn elke dag veel langer onderweg. Uit alles blijkt dat het geen rallye is voor doetjes, je moet een goede basisconditie hebben en niet bang uitgevallen zijn, want sommige deelnemers geven toch graag behoorlijk gas en vertrouwen op elkaars rijmanskunsten.

  • AutoItalia 5 juni, 2013   Reply →

    Die dag enigszins inderdaad, toch van deelnemers zelf gehoord dat het weer dit jaar tot het meest droevige van de laatste jaren behoorde. Uiteraard zullen de tijden in praktijk uitlopen, het blijft een Italiaanse organisatie natuurlijk. 😉

Leave a comment