Miniatuur: New Lancia Stratos

Lange tijd hebben veel Lancia-liehebbers goede hoop gehad op een productieversie van het project van Michael Stoschek, de New Lancia Stratos. Het begon als uniek idee, transformeerde tot prachtige sportwagen. Er is zelfs een tijdje sprake geweest van een kleine oplage van de nieuwe Stratos,  die gebaseerd is op een Ferrari F430.

Alles bij elkaar heeft het project zo’n twee jaar geduurd. Stoschek gaf de jongens van Pininfarina de opdracht. Die namen een F430 Scuderia en trokken deze tot de laatste schroef uit elkaar. Veel van de techniek werd vervolgens voor dit eenmalige project gebruikt. Het chassis werd heftig verbouwd. Toen dit uiteindelijk naar de zin van de opdrachtgever was werd de V8-motor van de Ferrari gemonteerd.

Helaas is het project ergens onderweg gestrand en werd er vorig jaar bekend dat een productierijpe Stratos niet meer op de planning stond. Voor de mensen die nog steeds balen van dit feit is er een schrale troost in de vorm van dit model dat Spark nu levert.

De New Stratos van Spark is gebouwd in schaal 1:43 en zoals je kunt zien ziet het model er behoorlijk gelikt uit. Prima proporties en een carbonlook carrosserie. Uiteraard was die bij het echte exemplaar van echt carbon maar had men dat bij dit miniatuur gedaan dan was de prijs van € 59 natuurlijk niet te handhaven.

Spark kennende is de oplage niet al te groot en zal na deze lichting een nieuwe lading behoorlijk lang op zich laten wachten. Wil je hem dus hebben dan adviseren we enige vorm van vlotte actie te ondernemen.

Wij vonden het model bij Traffic Modelauto’s in Doetinchem. Bellen is natuurlijk het snelst: 0314 327000.

You may also like

Leave a comment